Notícies

Dissabte  12.02.2011  06:00

El parlament balear aprova per unanimitat una declaració 'per consolidar i potenciar' l'Institut Ramon Llull

El PSM ha aconseguit el suport de tots els grups per tirar endavant aquesta proposició

Men?ame
 

El diputat del PSM, Antoni Alordsa, va defensar ahir una proposició no de llei per reconèixer la funció de divulgació de la llengua i cultura catalanes a l'exterior de l'Institut Ramon Llull (IRL) i proposa ampliar la participació dels ens territorials a la direcció de la institució. 'La continuïtat no hauria d'estar en perill', va subratllar Alorda, alhora que va destacar la unanimitat de tots els grups representats a la comissió de cultura, educació i esports de la cambra balear en assegurar el suport a la consolidació i aprofundiment del projecte.

Alorda va aprofitar per proposar al president de la comissió alguna sessió conjunta de les comissions de cultura dels parlaments català i balear per tractar conjuntament la tasca de l'IRL, així com la possibilitat d'ampliar el seu abast, com pel que fa a canals temàtics de televisió.

Tots els grups van celebrar el nomenament de Vicenç Villatoro com a nou director de l'IRL. Un consens que també es va aconseguir entre els grups polítics a l'hora d'expressar el reconeixement a la tasca feta pel Consorci de l'IRL en relació el valor de la promoció i l'expansió de la cultura catalana, i la seva consolidació i potenciació.