L’Ajuntament de Vic inaugura dissabte que ve el nou Centre Cívic Can Pau Raba

  • L'antiga masia s'ha equipat amb energia sostenible

VilaWeb
Redacció
07.02.2011 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El proper dissabte, dia 12 de febrer a les 12.00 h, tindrà lloc la inauguració del Centre Cívic Can Pau Raba de Vic, situat al cor del barri dels Caputxins. Aquest edifici havia estat una casa pairal amb tres plantes i un pati interior, a més d’un annex que era l’entrada de carruatges i els coberts de les quadres de bestiar. L’edifici, amb una mitgera, té tres façanes: al nord, a llevant i a migdia, aquesta última amb moltes obertures per tenir sol.

La reforma de Can Pau Raba ha transformat aquesta masia en el sisè centre cívic de la ciutat de Vic, i s’orientarà cap a la formació teatral. El Centre Cívic té 1500 m2. A la zona d’accés del carrer hi ha un petit amfiteatre amb grades de fusta; a la planta baixa interior hi ha una sala per a esdeveniments; la primera planta disposa d’una sala gran, en la qual es podran fer assajos i representacions. La segona planta es destinarà a les activitats dels centres cívics i, a la tercera planta, s’hi faran cursos amb ordinadors. A les tres plantes hi ha un espai de reunions i una zona d’oficines.

Un equipament amb instal·lacions energètiques sostenibles

El Centre Cívic Can Pau Raba disposa d’una sèrie d’instal·lacions punteres en el sector. S’ha instal·lat una climatització de terra radiant que s’alimenta a partir d’unes bombes de calor geotèrmiques amb un estalvi d’aproximadament del 50 % respecte el sistema convencional. El sistema geotèrmic aprofita la temperatura constant i temperada del subsòl durant tot l’any, mitjançant perforacions en el terreny d’uns cent metres de profunditat. La geotèrmica està considerada una energia renovable, que no emet fums ni CO2 . Destacar que el sistema de gestió del clima és automatitzat mitjançant un control electrònic intel·ligent per ordinador, d’aquesta manera s’evita excessos energètics.

Pel què fa la il·luminació s’ha col·locat una tecnologia de led en els llocs de pas i llocs comuns. S’ha instal·lat pantalles de fluorescents de baixa luminància i alta eficiència en els despatxos, sales de reunions, sales d’ordinadors i balises del jardí. És important destacar que tot l’edifici autogestiona les enceses dels recintes, apagant-se si no hi ha ningú i adaptant la seva intensitat en els espais amb més claror natural.

El Centre Cívic Can Pau Raba també té plaques fotovoltaiques a la façana del sud per generar energia elèctrica.

La inauguració, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 12 de febrer a les 12.00 h, estarà presidida per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i també hi assistirà el president de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri dels Caputxins, Lluís Tello. Inicialment es farà una visita a totes les instal·lacions i tot seguit hi haurà coca i xocolata per a tots els assistents.

El mateix divendres, dia 11 de febrer de 16.00 h a 20.00 h i el dissabte, 12 de febrer de 10.00 h a 13.30 h es farà una jornada de portes obertes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any