Jordi Bonet (FAVB): ‘És molt important fer neteja a Ciutat Vella’

  • El nou president de la FAVB parla dels envits de la ciutat, del paper de les associacions de veïns i de la corrupció

VilaWeb
Redacció
03.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Jordi Bonet, elegit fa deu dies, està convençut que el moviment veïnal ‘ja no es troba en crisi’ i que tornarà a ser influent a Barcelona, especialment aquests mesos vinents, marcats per les eleccions municipals. En aquesta entrevista parla dels envits de la ciutat, del paper que hi poden tenir els veïns i també dels casos de corrupció. ‘És molt important fer neteja a Ciutat Vella’, diu, tot recordant que la corrupció en aquest districte va començar els anys vuitanta i que és més profunda que no sembla.

Confessa que és escèptic sobre la utilitat de l’Agència de la Ciutat de Vella i que amb la comissió de seguiment de la trama corruptiva d’aquest districte, per la qual hi ha diversos funcionaris municipals encausats, no n’hi ha pas prou: ‘En cap moment no s’examina què va fer malament l’administració que afavorís casos de corrupció com els que hem tingut.’

Creu que cal refer i rejovenir el teixit associatiu de la ciutat. ‘Cal que ens prepararem per als desafiaments de la Barcelona del 2011’, diu, i advoca per una participació més gran dels barris i un ús més eficaç de les noves tecnologies i de totes les vies de comunicació. També parla de l’impacte del turisme a la ciutat, de la pèrdua progressiva del petit comerç de proximitat i de l’acció de la policia.

I fa una crida a tots els candidats a la batllia: ‘Volem que ens expliquin el seu model de ciutat amb vista al futur, a llarg termini, cosa que encara no han fet’, perquè, de moment, es limiten a aplaudir l’obra de govern o a criticar-la, segons que hi siguin o no, diu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any