Milers de manifestants a Barcelona per la vaga

  • Deu mil segons els organitzadors i quatre mil segons la Guàrdia Urbana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.01.2011 - 22:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants han marxat aquest vespre pels carrers de Barcelona per la vaga d’avui convocada per la CGT, la CNT, la COS i Solidaritat Obrera contra la reforma laboral que promou el govern espanyol. Segons els organitzadors, la convocatòria ha aplegat deu mil manifestants; segons la guàrdia urbana, quatre mil.

La marxa ha començat poc abans de les sis de la tarda i s’ha acabat sense incidents davant de la seu de Foment del Treball, tot i que en un principi estava previst que arribés fins al Pla de Palau, on hi ha la delegació del govern espanyol. Durant la manifestació s’han sentit consignes contra la reforma laboral, com ‘Contra la dreta del capital, vaga vaga general’ i ‘CCOO i UGT, venuts un altre cop’. Un fort desplegament policíac, format per set furgonetes de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra, ha acompanyat en tot moment la marxa.

La vaga s’ha fet notar als autobusos de Barcelona

Pel que fa als serveis, la vaga s’ha fet notar, sobretot, als autobusos de Barcelona, on la CGT és el sindicat majoritari. El seguiment en aquest tranposrt ha estat del 40% segons els sindicats i del 25% segons l’empresa. En la resta de serveis, la vaga pràcticament no s’ha notat. Això sí, un centenar de sindicalistes han tallat aquest migdia durant uns minuts la C-17 a l’entrada de Barcelona, cosa que ha casuat cues de més tres quilòmetres.

Els sindicats que convoquen la vaga s’oposen a la reforma laboral impulsada pel govern espanyol. Per la mateixa raó ja van convocar una vaga general que es féu el 29 de setembre de l’any passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any