Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  20.01.2011  06:00

YouTube, finalment en català

El català és la llengua que fa trenta-una del portal de vídeos més important del món

Men?ame
 

Ja fa unes quantes hores que els usuaris de YouTube hi poden navegar en català. Si tenen el navegador configurat en català, en català es trobaran YouTube; si no, hauran de triar la llengua al peu de la pàgina. YouTube és propietat de Google, que sempre ha tingut una actitud molt receptiva envers el català. Per això sorprenia que un servidor tan popular com YouTube no deixés navegar en la nostra llengua.

Actualment es pot navegar per YouTube en trenta-una llengüa: les principals llengües europees (vint-i-quatre comptant-hi el català), l'àrab i una representació de les principals llengües asiàtiques.

Els internautes s'havien mobilitzat perquè el portal de vídeos incorporés també el català; la xarxa social Flog va fer arribar a final de l'any passat un plec de signatures als responsables de YouTube a l'estat espanyol perquè s'hi incloguès el català.

YouTube va ser fundat el febrer del 2005 per tres antics treballadors de PayPal: Chad Hurley, Steve Chen, Jawed Karim i Google el va comprar el 13 de novembre de 2006 per 1.650 milions de dòlars.

Segons que explica YouTube mateix, cada minut es dipositen a YouTube vint-i-quatre hores de vídeo.

VilaWeb TV té un canal propi de vídeo dins YouTube.