El lipdub per la independència de Vic supera el milió de visites a internet

  • Aquest dimarts s'ha registrat la fita d'un vídeo que ja tenia el rècord mundial de participació

VilaWeb
Redacció
11.01.2011 - 16:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lipdub per la independència gravat a Vic a finals de l’octubre passat ha superat el milió de visites a Youtube aquest dimarts. El vídeo, en què s’adapta una coreografia a la cançó ‘La flama’ d’Obrint Pas, ja tenia el rècord mundial de participació en aquest tipus d’enregistraments gràcies a les 5.771 persones que van participar-hi. A principis de novembre, quan es va superar la xifra del mig milió de visites, la premsa estrangera ja se’n va fer ressò. Al seu web, l’RTBF, la televisió pública de la Bèlgica francòfona, destacava ‘l’ambient festiu’ que desprenen les imatges reivindicatives.

Un dels aspectes que va destacar la premsa d’altres països sobre el ‘lipdub’ de Vic va ser la mobilització que va comportar, amb milers de persones participant-hi i diverses entitats col·laborant en l’elaboració del vídeo. Aquest fet, que ja va comportar assolir el rècord de participació, també ha permès que ja se superi el milió de visites a l’espai de Youtube on es van penjar les imatges del ‘lipdub’ per la independència.

Fins a aquest dimarts al migdia, Youtube registrava 1.000.751 entrades ‘lipdub’ per la independència de Catalunya i la resta dels Països Catalans, que és com el defineixen els seus autors a l’espai d’internet. El ‘lipdub’, mot utilitzat per denominar vídeos musicals d’una sola seqüència en què apareix gent emulant la lletra de la cançó, va començar com una tècnica publicitària, però s’ha ampliat a altres usos.

En el terreny reivindicatiu, darrere del de la capital d’Osona, destaca el ‘lipdub’ enregistrat a Berga, per fer un videoclip de la cançó ‘En un poble oprimit’ de Titot i David Rosell, a principis de juliol. Gravat al bar ‘Cal Negre’, fins a aquest dimarts tenia comptabilitzades 157.955 entrades a Youtube.

Un altre dels aspectes que va destacar la premsa estrangera davant el rècord participatiu del ‘lipdub’ de Vic va ser, precisament, el fet que s’enregistrés a la capital d’Osona. El diari bretó ‘Le Télégramme’ assenyalava que Vic va ser un dels centres d’insurrecció contra la política centralista de Felip V i ara, segles més tard, ‘una part dels seus habitants conserva la mateixa set d’independència i la reivindica’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any