Nit de naps i cols

  • Versos eròtics escalfen la nit més calenta de l'any a Arenys de Mar i a Arenys de Munt

VilaWeb
Redacció
05.01.2011 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Als dos Arenys, el de Mar i de Munt, durant la nit de Reis el jovent no dorm. La tradició de penjar naps ve de lluny, els nois penjaven un nap al balcó d’algunes dones per fer-ne escarni, desprès la festa va anar evolucionant i els naps van començar a anar acompanyats amb versos dedicats que ja no es penjaven a les solterones, dones de mala vida o de malveure sinó  a les més boniques o desitjades. Des de fa uns quants  anys les noies s’han afegit a la festa i pengen cols als balcons dels nois. 

Potser alguns naps i algunes cols són robades però la majoria són comprats. Abans els pagesos havien de patir perquè les colles de joves els hi destrossaven la collita intentant trobar el camp de naps i no sempre l’encertaven. Aleshores el pagès no només perdia el que li robaven sinó el que li feien malbé.

Els versos, també poden anar acompanyats de còmics, pintades i tota mena d’enginys. L’únic imprescindible és que la literatura sigui ben descarada, com més verda millor i que les referències sexuals siguin abundants. I si hi ha sàtira millor. Sempre però hi ha algú que prefereix l’estil romàntic. Encara en queden.

Durant aquesta nit també és tradició fer alguna bretolada. Els antics posaven les barques de mar a muntanya o feien malifetes de molt mal gust. Ara sovint es canvia el mobiliari de lloc. El que passa és que les bretolades gairebé són ‘performances’ perquè la Guardia urbana no en deixa ni rastre, ni de les més civilitzades.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any