Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  11.11.2010  11:10

Ciutadans proposa que els vots en blanc es converteixin en escons buits

Men?ame
 

Ciutadans proposarà, en la legislatura vinent, que la futura llei electoral catalans prevegui que els vots en blanc es comptabilitzin com si fossin un partit i es converteixin en els escons buits que els corresponguin. la candidatura d'Albert Rivera també proposarà que el vot valgui el mateix a tot el territori i que s'incloguin llistes obertes.

A les eleccions principatines del 2006 es van comptar 60.244 vots en blanc, la majoria concentrats a la circumscripció de Barcelona (45.558), mentre que a Girona van obtenir 5.516 suports, 4.166 a Girona i 5.004 a Tarragona. La mesura que ara proposa Ciutadans és similar a la d'Escons insubmisos, que en les passades eleccions van obtenir 6.922 vots; i a Escons en blanc, que es presenten als comicis d'enguany.

Ciutadans defensa també que el mandat del president de la Generalitat i d'altres alts càrrecs, com el president del Parlament i els consellers, es limiti a un màxim de dues legislatures. Proposa que es redueixi en un 50% el límit legal per a les despeses electorals dels partits, i aposta perquè es facin públiques totes les donacions realitzades a partits polítics.