La plataforma contra el cementiri nuclear a Zarra manté la protesta davant de la Generalitat

  • Demanen al Consell que s'hi oposi amb fermesa

VilaWeb
Redacció
04.11.2010 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma contra la instal·lació del cementiri nuclear a Zarra manté la protesta davant de la Generalitat, a qui demana que es comprometi a no donar-hi suport. Avui demanaran al conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, que retiri el recurs a la sentència que anul·lava la requalificació d’uns terrenys on es podria instal·lar el cementiri nuclear. Cotino insisteix que el Consell no vol la polèmica infrastructura a la Vall de Cofrents.

La plataforma vol que es retiri aquell recurs perquè, d’aquesta manera, s’eliminaria la possibilitat que els terrenys s’utilitzessin per a ús industrial.

Militants del PP de la Vall de Cofrents amenacen de deixar el partit

Desenes de militants del PP van amenaçar ahir davant el palau de la Generalitat d’estripar el carnet del partit, si el president Camps no s’oposa públicament i amb contundència a l’emplaçament del cementiri nuclear a Zarra. Són, la majoria, veïns de la Vall de Cofrents que, malgrat la militància, se senten abandonats pel president Camps i no entenen per què s’ha mantingut al marge del debat sobre el cementiri nuclear. Creuen, a més, que uns tres-cents militants del PP estan disposats donar-se’n de baixa.

Molts d’ells es van desplaçar amb la Plataforma Contra el Cementiri Nuclear amb tren des de Xàtiva fins a València i es van concentrar davant del Palau de la Generalitat. Els va rebre el cap de gabinet del president, Pablo landecho, que es va comprometre verbalment a emetre un comunicat en nom del president que refusi la ubicació del cementiri a Zarra.

El Consell va emetre poques hores després el comunicat per reiterar la seva oposició al cementiri nuclear, tot i que no va ser el president Camps qui fes en persona una afirmació de rebuig, com demana la Plataforma contra el cementiri. En el comunicat, el govern recorda l’informe enviat al ministeri d’indústria contrari a l’ubicació del cementiri a Zarra i la presentació d’una moció de rebuig del seu grup parlamentari aprovada a les Corts.

La CANC es torna a manifestar a Ascó

Justament ahir la Coordinadora Anti Cementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va anunciar mobilitzacions per aquest diumenge a Ascó contra la possible ubicació del cementiri a la Ribera d’Ebre. La CANC torna a demanar al govern espanyol que descarti definitivament la candidatura d’Ascó. És previst que a la manifestació de diumenge hi assisteixin alguns dirigents polítics del país, tot i que encara no s’ha confirmat qui hi assistirà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any