Notícies

Dimarts  19.10.2010  06:00

El govern espanyol es nega a tramitar la ILP Televisió Sense Fronteres

Mai abans el govern espanyol havia tombat una ILP abans de passar pel congrés · Acció Cultural del País Valencià havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià

Men?ame
 

El govern espanyol va refusar ahir la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que havia de garantir les emissions de TV3 al País Valencià. El govern espanyol al·lega que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia presentat al congrés espanyol 650.000 signatures favorables a la ILP, que necessitava un mínim de 500.000 firmes vàlides per tirar endavant. És la primera vegada a la història que el govern espanyol impedeix que una ILP amb les signatures requerides arribi al congrés.

Segons fonts de la Moncloa, la mesura obligaria a la creació d'un nou múltiplex, perquè la ILP, afirmen, pretenia utilitzar un espai de banda ampla que l'executiu preveu destinar a la televisió per a mòbils, l'anomenat divident digital.

En un document enviat al congrés, l'executiu espanyol assegura que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'.

Les mateixes fonts van voler remarcar que el veto no és a les emissions de TV3 al País Valencià, perquè es podrien fer realitat si el govern de Francisco Camps s'avingués a signar un conveni amb la Generalitat. Per contra, apunten, si s'arribés a aprovar la ILP obligaria l'estat a crear un nou múltiplex, perquè l'ample de banda que reclama esta reservat a la televisió per a mòbils.

ACPV no ha rebut cap comunicació oficial

L'entitat impulsora de la ILP, Acció Cultural del País Valencià, no va rebre ahir cap comunicació oficial de la decisió del govern i va anunciar que respondrà la decisió aquest matí quan en tingui més informació.