Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  28.09.2010  06:00

Protesta sindical d'abast europeu

A més de la vaga general, a tot Europa hi ha convocades manifestacions contra les mesures d'austeritat

Men?ame
 

La vaga general contra la reforma laboral espanyola s'engloba en una protesta més àmplia, d'abast europeu. La Confederació Europea de Sindicats (ETUC) secunda, per al 29 de setembre, manifestacions de treballadors contra 'les mesures d'austeritat aplicades' en una desena de països europeus: França, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal, Romania, Sèrbia, Txèquia i Xipre. Per l'ETUC, els assalariats no han de ser els únics a pagar la irresponsabilitat especulativa d'algunes institucions financeres. La confederació sindical també fa una crida a sumar-se a una 'euromanifestació' unitària a Brussel·les el mateix dia 29 a la una del migdia, on s'esperen delegacions de mig centenar de sindicats de trenta països.

 

Segons el secretari general d'ETUC, John Monks: 'El 29 de setembre ens manifestarem per fer veure el neguit pel context econòmic i social actual, agreujat per les mesures d'austeritat adoptades. Sobretot, ens preocupa molt la desocupació i les desigualtats creixents. Per aturar l'augment de la precarietat, pensem que cal prioritzar les feines de qualitat.' És el missatge que volen transmetre al president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, i a l'actual president del consell de la UE, Yves Leterme, amb qui es reunirà una delegació de manifestants després de la manifestació de Brussel·les.