Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.09.2010  06:00

La consulta sobre la independència, omnipresent a les festes de La Mercè

Barcelona Decideix es mobilitza amb el desplegament de pancartes gegants en actes massius, la difusió a peu de carrer i el videoclip que prepara Joel Joan

Men?ame
 

Barcelona Decideix ha fet acte de presència constant aquest cap de setmana passat a les activitats de la Festa de La Mercè a Barcelona per promoure la consulta sobre la independència del 10 d'abril de 2011. Els activistes de la plataforma van desplegar pancartes gegants a les façanes d'on es feien actes massius com les exhibicions castelleres a la Plaça Sant Jaume o al correfoc de dissabte. Molts membres de la iniciativa popular van repartir informació de la consulta i alguns músics hi van expressar el seu suport en els concerts de divendres i dissabte.

A més, un equip d’àudiovisuals, dirigit per Joel Joan, ha estat seguint totes les accions per fer-ne un videoclip de Barcelona Decideix.

Divendres, el dia de la patrona, les cinc colles castelleres barcelonines (Sants, Barcelona, Gràcia, Sagrada Família i poble Sec), formades en pilars de quatre, van desplegar banderoles de Barcelona Decideix a la Plaça de la Mercè. A la Plaça Sant Jaume, a l'actuació castellera de divendres es va penjar una pancarta gegant d'un edifici a la banda sud de la mateixa plaça. Diverses autoritats, presents al balcó de l’Ajuntament, van mostrar la seva sorpresa.

Dissabte, una altra pancarta gegant es va penjar al pas del Correfoc, entre els aplaudiments i la reacció festiva de diables i participants. Per altra banda, algunsgrups i cantants que actuaven en els concerts de La Mercè també van mostrar el seu suport a la consulta sortint a l'escenari amb samarretes de Barcelona Decideix, com Obrint Pas, o expressant-lo amb parlaments entre les cançons, com en Quimi Portet, els Gossos, Lax'n'Busto i Feliu Ventura.

Durant tots els dies de festa s'han desplegat equips itinerants d'informació que han repartit fulletons de propaganda de la consulta arreu de la ciutat i de les activitats organitzades. L'acció culminant va ser ahir al Piromusical de Montjuïc, on nombrosos voluntaris van repartir informació als espectadors.