Notícies

Dimarts  21.09.2010  20:00

La batalla del llibre electrònic

Amb quins formats s'editen els llibres electrònics? Com s'adapten les editorials a la digitalizació? En parlem amb Elizabeth Castro

Men?ame
 

Ja fa tres anys que el format de codis oberts i multiplataformaepub és l'estàndard oficial de l'International Digital Publishing Forum (IDPF), un potent grup d'editors internacional de llibres electrònics. Des d'aleshores ha guanyat molts adeptes; de fet, l'han adoptat una bona part d'aparells lectors de llibres digitalitzats i d'editorials, tret d'una. Així és, perquè Amazon, la principal llibreria d'internet, no fa servir l'epub ni al catàleg ni alKindle, el lector digital més venut del mercat (vegeu-ne el sorneguer anunci de l'última versió).

Per parlar-ne hem convidat a L'internauta d'aquesta setmanaElizabeth Castro (blocTwitter), una prolífica autora nord-americana de llibres de divulgació informàtica que acaba de publicar la guia EPUB. Straight to the Point. Hi explica, pas a pas, com es poden editar llibres electrònics per als nous dispositius digitals.

Amb Castro, que ha vingut a passar un any a Barcelona, també parlem de la manera com les editorials i la indústria del llibre s'adapta, o no, als canvis que imposa la cultura digital.

El llibre més conegut d'Elizabeth Castro és HTML, XHTML, and CSS: Visual QuickStart Guide, un manual de creació de pàgines web que ja té més d'un milió d'exemplars venuts.

Ací podreu sentir el programa en format mp3.