Notícies

Divendres  10.09.2010  18:42

El Consell anuncia l'enduriment de les sancions contra les emissions de TV3

Demanarà al govern català que anul·li les subvencions a ACPV per al manteniment de la xarxa de repetidors · ACPV considera que és el fruit de la frustració després de tres anys de fracàs en l'estratègia de persecució

Men?ame
 

El govern valencià ha anunciat avui una sèrie de mesures per actuar amb 'contundència i fortalesa contra les emissions il·legals' de TV3 al País Valencià. Entre d'altres mesures, el Consell demanarà a la Generalitat catalana que anul·li les subvencions otorgades a Acció Cultural del País Valencià (ACVP) per al manteniment de la xarxa de repetidors i augmentarà les sancions contra les seves emissions. Toni Gisbert, coordinador d'ACPV, ha dit a VilaWeb que l'anunci d'avui és 'un pas més en l'estratègia de persecució autoritària que no ha fet més que reforçar socialment i política l'associació'.

La portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, ha anunciat que demanaran formalment al Ministeri d'Indústria espanyol que 'impedeixi l'emissió de televisions il·legals en territori valencià, ja que té la competència de vetllar per l'utilització legal de l'espectre radio-elèctric'. Sánchez de León ha lamentat 'la negativa del govern espanyol a concedir a la Generalitat valenciana el tercer múltiplex, un requisit necessari per poder donar cobertura legal a la reciprocitat d'emissions'.

Per la seva banda, el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, considera que les mesures anunciades són fruit de la frustració després de tres anys de fracàs en l'estratègia de persecució contra les emissions de TV3 i la pròpia entitat cívica. Gisbert es pregunta 'per què el govern valencià no tanca tota la xarxa de repetidors demà mateix si creu que la llei els dóna la raó'.

Gisbert explica que la voluntat del Consell de limitar les fonts de subvenció d'ACPV és un pas més de la persecució econòmica i política que ja fa anys que dura. Afirma que l'entitat té dret a presentar-se a qualsevol convocatòria d'ajudes de les institucions autonòmiques, estatals i europees. Gisbert denuncia que ACPV és l'única associació que no rep cap subvenció de les institucions governades pel PP. També es demana 'per què el govern valencià els dedica tanta atenció'.

ACPV veu en l'anunci d'avui 'una altra cortina de fum per tapar els casos judicials que afecten greument el govern i el seu president'.