Notícies

Dissabte  21.08.2010  20:54

Anul·lada l'ordre d'arrest contra el fundador de Wikileaks

Aixequen els càrrecs de violació i assetjament contra Julian Assage · La web ha difós milers de documents sobre l'Afganistan

Men?ame
 

Suècia ha anul·lat l'ordre d'arrest contra el fundador de WikiLeaks Julian Assange, ordenada per presumptes delictes de violació i assetjament, segons que havia anunciat l'Oficina del Fiscal Nacional avui dissabte. Ara, però, la fiscal en Cap Eva Finne ha determinat que no hi ha prou base per una ordre d'arrest. Una portaveu de l'oficina ha dit que a Assange li han aixecat tots els càrrecs. Wikileaks ha rebut les crítiques del Pentagon per haver difós desenes de milers de documents secrets de l'exèrcit nord-americà sobre la guerra de l'Afganistan.

Wikileaks ha rebut les crítiques del Pentagon per haver difós desenes de milers de documents secrets de l'exèrcit nord-americà sobre la guerra de l'Afganistan.

Milers de documents secrets publicats

Assange va reiterar recentment que Wikileaks publicaria 15.000 documents secrets més de l'exèrcit nord-americà a l'Afganistan, després de publicar-ne uns 70.000. Assange diu que revelen la mort de 20.000 persones i que ajudaran a fer justícia per a moltes víctimes innocents. En canvi, la Casa Blanca continua qualificant-ho d'irresponsabilitat per posar en perill la seguretat del seu exèrcit i la de civils afganesos.