El Vilosell registra un 46% de participació en la consulta sobre la independència

  • El 'sí' s'imposa clarament en aquest poble de les Garrigues

VilaWeb
Redacció
19.08.2010 - 10:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vilosell (Garrigues) va celebrar ahir a la tarda una consulta popular sobre la independència de Catalunya, un cop finalitzada la seva festa major. Dels 168 veïns amb dret a vot, n’hi van participar 78 (46%); 70 ho van fer pel ‘sí’, 6 pel ‘no’ i dos van votar en blanc. La consulta, que es va fer davant el consultori mèdic de la població, la va organitzar l’associació Vilosell Decideix, integrada per veïns que defensen el dret a l’autodeterminació del poble català.

Segons l’organització,  majoritàriament ha votat la gent gran mentre dels joves d’entre 25 i 40 anys, han participat pocs. També s’han mostrat satisfets pels resultats de participació obtinguts ja que el seu objectiu marcat passava per assolir el 30%.

La consulta del Vilosell, però, no apareixia a l’agenda de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència, que coordina la celebració de les consultes a nivell nacional. Des del Vilosell Decideix han explicat que s’hi han intentat posar en contacte aquest mes ‘però no hi hagut manera de parlar-hi’. De totes maneres, Vilosell Decideix farà arribar els resultats a la Coordinadora perquè siguin afegits als de la resta de municipis catalans que ja s’han pronunciat.  

Per la seva part, l’alcalde de la localitat, Josep Maria Nogué (CiU), va explicar a l’ACN que tenia constància de la consulta pels cartells que va veure pel poble ja que assegura que ningú s’havia posat en contacte amb ell per aquesta qüestió. No obstant, des de Vilosell Decideix diuen que això és mentida, perquè van comunicar la iniciativa i van presentar una moció al consistori, que hi va donar suport. Més, asseguren que dos regidors d’aquest han seguit la consulta de ben a prop.

 

Pròximes consultes

El calendari de consultes no s’atura. Coincidint amb la diada de l’Onze de setembre es farà a Alfarràs (Segrià); el 26 de setembre a Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell); i el 17 d’octubre serà el torn, confirmades fins ara, de cinc poblacions: Tarragona, Rubí (Vallès Occidental), Gavà (Baix Llobregat), La Bisbal del Penedès (Penedès) i Gòsol (Berguedà).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any