Millet i Montull van espoliar 35 milions del Palau la Música

  • L'auditoria externa conclou que aquesta és la quantitat que van desviar cap a comptes propis

VilaWeb
Redacció
23.07.2010 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nova junta del Palau de la Música ha xifrat en més de trenta-cinc milions, 35.177.491 euros, l’espoli de l’ex-president Fèlix Millet i Jordi Montull. Així ho ha explicat avui a migdia, un any després de destapar-se el cas, en la presentació de les conclusions d’una auditoria externa. Detalla que 17,5 van ser desviats de la Fundació, 13 de l’Orfeó Català, i 4,6 del Consorci. La nova direcció  ha dit que 8,3 milions ja s’haurien recuperat, així que en faltarien gairebé 27.

El frau de Millet i Montull es va fer sobretot mitjançant transaccions irregulars entre les tres entitats que engloba el Palau de la Música -l’Orfeó, la Fundació i el Consorci- per a la contractació d’obres i serveis, despeses personals i retribucions rebudes per tots dos, més l’ex-directora financera Gemma Montull i l’ex-directora general de la fundació, Rosa Garicano.

Amb la compra del local del carrer Sant Pere Més Alt i la devolució de diners al jutjat provinent de convenis irregulars, el Palau ha recuperat fins ara uns vuit dels vint-i-set milions de l’espoli, tot i que hi ha 600.000 euros d’un altre concepte i encara s’ha de fer públic l’informe final d’Hisenda.

Els dos màxims imputats del ‘cas Palau’ tenien més de cent comptes bancaris. Ara, una entitat financera, Banesto, s’ha negat col·laborar amb la direcció del Palau.

Els nous gestors del Palau de la Música han donat a conèixer més detalls del desfalcs de Millet i Montull, d’acord amb els resultats de l’auditoria elaborada per Deloitte, feta pública, precisament, un any després de l’entrada dels Mossos d’Esquadra al Palau per començar la investigació d’aquest frau milionari. L’informe ja s’ha entregat al Jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona, l’encarregat de la instrucció del cas.

Joan Llinares, director executiu del Palau, ha lamentat la lentitud de la investigació judicial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any