Ernest Maragall: ‘La millor manera de demostrar que som una nació és actuar com un estat’

  • Entrevista amb el conseller d'Educació, Ernest Maragall (PSC)

VilaWeb
Redacció
23.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, valora en aquesta llarga entrevista en vídeo amb VilaWeb TV l’actualitat política del país. Diu amb conundència que cal un grup propi del PSC al congrés espanyol que pugui expressar el projecte nacional del socialisme català i considera que ara és el moment de demostrar que ‘som nació, més enllà de proclames i definicions’, i que ‘la millor manera de demostrar que som nació és actuar com un estat’. Critica la incapacitat dels partits catalans de pactar una resolució comuna sobre l’estatut al congrés espanyol i considera un error el comportament del partit socialista en aquest punt.

Maragall també valora la feina feta al capdavant del departament d’Educació del govern català, pocs mesos abans del final de la legislatura. Maragall creu que hauria pogut fer més feina, però el complau haver impulsat un seguit de projectes, dels quals la llei d’educació és el principal, que han marcat un nou rumb al sistema escolar català i l’han actualitzat.

Finalment, explica les seves primeres experiències amb el Twitter (fa poc més d’una setmana que el fa servir, cosa que ha obert una certa expectació a la xarxa). De fet, l’entrevista és basada en les preguntes que fan els lectors via Twitter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any