Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  12.07.2010  12:46

França vota avui la validació de l'acord d'intercanvi d'informació fiscal amb Andorra

Men?ame
 

El senat francès vota avui els dotze projectes de llei adoptats per l’Assemblea Nacional que autoritzen l’aprovació dels convenis entre l'executiu francès i dotze estats, entre els quals Andorra, sobre l'intercanvi d'informació fiscal. Si el Senat aprova el text en la sessió d’avui, el conveni haurà rebut el vistiplau de les dues cambres que formen el poder legislatiu a França i ja podrà entrar en vigor del tot. El conveni entre Andorra i França el van signar el 22 de setembre de l’any passat, a Andorra la Vella, el cap de govern, Jaume Bartumeu, i el ministre del Pressupost francès, Eric Woerth.

Els acords amb Jersey, Guernesey, l'illa de Man i les illes Verges britàniques, els quals es van signar el primer semestre de l'any passat, segueixen el model proposat per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), segons s’assenyala en l’informe de la comissió de finances del senat. En canvi, els convenis amb Andorra, San Marino, Liech­tenstein, les illes Caiman, les Bermudes, Gibraltar, les Bahames i les illes Turks­ i Caicos, signats a partir de la tardor de l'any passat, aporten, per iniciativa de França, canvis al model de l'OCDE i per això s'han de votar individualment i no és del tot clar que s'aprovin, tot i que les entitats andorranes confien plenament que s'aprovi. Andorra ja va aprovar totes lleis requerides en el conveni el mes de maig passat.