Els actes de suport a la manifestació d’arreu del món es multipliquen

  • S'hi sumen Los Angeles, Brussel·les, Buenos Aires, Montréal i Viena

VilaWeb
Redacció
10.07.2010 - 12:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els actes de suport que a la manifestació de Barcelona que es fan avui arreu del món s’han multiplicat aquestes últimes hores. A més de les concentracions convocades Tolosa, Sant Sebastià, Londres, Berlín, Dublín, Nova York i Quito, ara s’hi han afegit, pel cap baix, actes a Los Angeles, Brussel·les, Buenos Aires, Montréal i Viena.

Amèrica: Los Angeles, Washington, Nova York, Montréal, Quito i Buenos Aires

El Casal dels Catalans a Califòrnia, amb seu a la ciutat de Los Angeles, ha convocat una concentració de refús a la sentència davant del consulat espanyol a Los Angeles (5055 Whilshire Blvd) de 10 a 11 del matí (hora local). També als Estats Units, el Casal Català de Washington DC ha convocat tots els catalans i de l’àrea de Washington DC a les 12 del migdia (hora local) a Dupont Circle. S’hi farà una concentració informativa per explicar a tothom que estigui present a la plaça ‘la situació de Catalunya i la injusta i anti-democràtica sentència’. A Nova York, el Catalan Institute of America convoca entre les 11.30 i les 14.30 els seus membres i simpatitzants al Roger Smith Hotel (501, Lexington Avenue) perquè els catalans residents a la zona de Nova York puguin manifestar-se i donar suport a la manifestació des de Manhattan (manifest de la Federació Nord-americana d’Associacions Catalanes, pdf)

A Buenos Aires, el Casal de Catalunya ha convocat els catalans a la plaça Catalunya (Cerrito i Arroyo) a les 11.00. A la capital equatoriana, Quito, es farà una concentració davant l’Ambaixada espanyola també a les 11.00 (comunicat de la comunitat catalana de Quito, pdf).

Unió Europea: Viena, Tolosa, Berlín, Dublín Londres, Brussel·les i Sant Sebastià

A la Unió Europea, el Casal Català de Tolosa i algunes entitats, com Cadres Catalans i el Partit Occità, criden a concentrar-se, a les sis d’horabaixa, davant el consolat d’Espanya a Tolosa. Els convocants demanen als ciutadans que portin banderes catalanes i occitanes per protestar contra la censura del Tribunal Constitucional espanyol i per defensar la dignitat de Catalunya.

Al País Basc, l’esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i Alternatiba han convocat una manifestació a Sant Sebastià a les 17.30, en solidaritat amb Catalunya. A Londres i a Berlín també hi haurà concentracions. A la capital anglesa serà a les cinc de la tarda (hora local), a Chesham Place. I a la capital alemanya, serà a les sis a l’Alexanderplatz. A Dublín, Irlanda decideix ha fet una convocatòria a les cinc (hora local) al davant del General Post Office d’O’Connell Street. I a Viena, els catalans que hi viuen, convocats pel Facebook, es concentarran a les 18.00 al Casal Català de Viena (Kirchgasse 31). I Brussel·les, la concentració es fa a la mateixa hora a la plaça Luxemburg de Brussel·les, davant del Parlament Europeu.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any