Notícies

Dimecres  30.06.2010  18:20

García-Bragado deixa les responsabilitats d'Urbanisme temporalment

La jutgessa l'encausa, juntament amb el gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, i l'arquitecte Carlos Díaz, i deixa en llibertat Millet i Montull · L'oposició i ICV demanen també que cessi com a tinent batlle

Men?ame
 

El batlle de Barcelona, Jordi Hereu, ha acceptat (vídeo) la petició de dimissió temporal de les responsabilitats sobre Urbanisme que li ha presentat el tinent batlle, Ramon García-Bragado, després d'haver estat encausat en el cas de l'hotel del Palau (interlocutòria, en pdf). García-Bragado deixarà les funcions d'Urbanisme, però es manté com a tinent batlle, mentre duri la instrucció del cas, 'per poder garantir la defensa', ha dit Hereu, que s'ha mostrat convençut de l'honorabilitat del regidor i de Massaguer. Jordi Hereu ha qualificat de sorprenent la decisió de la jutgessa i ha defensat la 'correcta tramitació de l'expedient de l'hotel'.

Des de CiU i ERC consideren que el càrrec de tinent batlle no se li hauria de mantenir a García-Bragado, petició a la que s'ha sumat ICV que ha lamentat la decisió d'Hereu de no rellevar-lo en aquesta atribució.

La jutgessa, després d'haver-los pres declaració com a testimonis, conclou que hi ha indicis que han incorregut un delicte de tràfic d'influències, que han amagat que la titularitat de les finques on s'havia de construir l'hotel del Palau corresponia a Olivia Hotels i no al Palau i que es tracta d'una operació especulativa.

Garcia-Bragado va declarar el 23 de juny a la jutgessa que no havia fet cap 'tramitació estranya' en l'expedient de l'hotel del Palau de la Música. A més, va remarcar que l'actual gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, compta 'absolutament' amb tota la seva confiança. 'L'actuació del senyor Massaguer ha estat en tot cas professionalment impecable', va sentenciar.

CiU i PP demanen la compareixença de Garcia-Bragado a la comissió del Parlament

CiU i PP han demanat la compareixença del socialista Ramon Garcia-Bragado a la comissió d'investigació sobre les irregularitats en la gestió del Palau de la Música. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha subratllat que tripartit i Ajuntament estan ara implicats en un suposat delicte d'operació especulativa amb la imputació de Garcia-Bragado. Per això, ha reclamat explicacions a Presidència, ja que l'operació va ser gestada quan era secretari d'aquest departament. En el mateix sentit s'ha expressat Dolors Montserrat (PP), que ha recordat que el seu grup ha demanat diverses vegades però sense èxit la compareixença de Garcia-Bragado.

El testimoni d'Itziar González

Justament aquest dilluns, en l'última de les declaracions de testimonis, l'ex-regidora de Ciutat Vella, Itziar González, va dir a la jutgessa que havia rebut pressions tant de Bragado com de l'ex-primer tinent batlle del consistori barceloní, Carles Martí, per fer l'hotel del Palau. González no va voler parlar amb la premsa després de la declaració, però l'advocat dels veïns del districte, Jaume Asens, present a la sessió, va explicar que González sempre s'havia oposat al projecte de l'hotel, i això tant quan militava en el moviment veïnal del districte com quan va entrar a formar part de la candidatura socialista i del govern municipal. Tant és així que havia demanat al batlle, Jordi Hereu, que s'aturés el projecte perquè 'creia que darrere de l'hotel hi havia un interès particular', però que havia rebut una resposta negativa: aturar el projetce era molt difícil perquè hi havia el compromís del primer tinent-batlle d'aleshores, i ex-regidor de la Ciutat Vella, Carles Martí, de tirar-lo endavant.

González també va explicar, sempre segons Asens, que el 25 de setembre de 2008 l'havien convocada a una reunió amb García-Bragado i amb Millet per parlar del projecte i que, segons ella, el motiu de la reunió eren els dubtes que el tinent-batlle i el cap visible del Palau tenien sobre 'la seva lleialtat al procés'. L'advocat dels veïns va recalcar un moment de la declaració d'Itziar González: que havia dat les gràcies al fiscal i a la jutgessa per haver aturat el projecte que ella no havia pogut frenar del tot.

Millet i Montull, fora de la presó

D'una altra banda, la jutgessa que porta aquest cas ha decidit de deixar en llibertat Fèlix Millet i Jordi Montull, a qui havia empresonat perquè no poguessin influir en els testimonis.

Men?ame