Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  29.06.2010  06:00

Itziar González parla de pressions de Bragado i de Martí per a fer l'hotel del Palau

Ho explica l'advocat dels veïns, present a la declaració · L'advocat de Fèlix Millet renuncia a defensar-lo

Men?ame
 

L'ex-regidora de Ciutat Vella a l'Ajuntament de Barcelona, Itziar González, va declarar ahir a la tarda a la jutgessa que instrueix el cas de l'hotel del Palau de la Música que va rebre pressions de Carles Martí i Ramon García-Bragado, el primer i el quart tinents batlle del moment, i de Fèlix Millet mateix per construir l'hotel del Palau. González no va voler fer declaracions a la premsa, però l'advocat dels veïns del districte, Jaume Asens, present a la sessió, va explicar els detalls de la declaració de l'ex-regidora. Segons Asens, González va dir a la jutgessa que aquestes pressions van ser una de les raons per les quals va deixar el càrrec de regidora.

 

Correus electrònics

Asens va explicar que l'ex-regidora havia adduït 'pressions i trucades' de la resta d'actors del cas. Va precisar, tot amb tot, que González no havia dit que fossin amenaçadores, sinó una manera 'd'estar-li molt a sobre perquè ella volia un procés participatiu en la tramitació del projecte, que el frenava molt'; que havia aportat molta documentació, sobretot correus electrònics, de Millet mateix i de membres del govern municipal, pressionant-la perquè acceptés el projecte; i que havia manifestat que tenia el convenciment que darrere l'hotel hi havia interessos particulars més enllà del benefici públic; que molts d'aquests correus provenien de l'àrea d'Urbanisme de l'ajuntament, dirigida pel regidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado.

Segons Asens, González va dir que sempre s'havia oposat al projecte de l'hotel, i això tant quan militava en el moviment veïnal del districte com quan va entrar a formar part de la candidatura socialista i del govern municipal. Tant és així que havia demanat al batlle, Jordi Hereu, que s'aturés el projecte perquè 'creia que darrere de l'hotel hi havia un interès particular', però que havia rebut una resposta negativa: aturar el projetce era molt difícil perquè hi havia el compromís del primer tinent-batlle d'aleshores, i ex-regidor de la Ciutat Vella, Carles Martí, de tirar-lo endavant. González també va explicar, sempre segons Asens, que el 25 de setembre de 2008 l'havien convocada a una reunió amb García-Bragado i amb Millet per parlar del projecte i que, segons ella, el motiu de la reunió eren els dubtes que el tinent-batlle i el cap visible del Palau tenien sobre 'la seva lleialtat al procés'. L'advocat dels veïns va recalcar un moment de la declaració d'Itziar González: que havia dat les gràcies al fiscal i a la jutgessa per haver aturat el projecte que ella no havia pogut frenar del tot.

Cal recordar que els veïns, que s'han afegit a l'acusació en el cas de l'hotel, ja acusaven Carles Martí d'haver obert molt de pressa, arran de la dimissió de González, els projectes urbanístics que l'ex-regidora havia frenat. En aquesta entrevista, la Xarxa Veïnal de la Ciutat Vella enumera aquests projectes i recorda que en l'audiència pública de la Ciutat Vella, feta pocs dies abans, Martí havia desestimat una moció per a aturar el projecte de l'hotel; una moció pràcticament idèntica, també presentada per Esquerra, a la que es va aprovar el 18 d'aquest mes en un ple molt tens (vídeo).

L'advocat de Millet renuncia a defensar-lo

El bufet de Pau Molins ja no defensarà l'ex-president del Palau de la Música, Fèlix Millet, sinó solament Jordi i Gemma Montull, i serà el bufet de Piqué Vidal que s'encarregarà de defensar-lo en totes les causes, com ja defensa Marta Vallès, esposa de Millet. Aquest bufet, que és on va començar la carrera professional Pau Molins, ja va representar Fèlix Millet en el cas de Renta Català, l'any 1983.

Molins, penalista de quaranta-vuit anys, va presentar ahir la renúncia als dos jutjats que investiguen els casos de Millet i va transferir la defensa a Mireia Astor, del despatx de Piqué Vidal. Ara, de Jordi Montull, se n'encarregarà concretament l'advocat Jordi Pina, que va invocar el secret professional per no revelar els motius de la renúncia de Molins. Ara, segons algunes agències, pot ser deguda a manca de confiança entre lletrat i client, sobretot en relació amb les últimes novetats sobre l'hotel del Palau o sobre el finançament de CDC.

Men?ame