Els Surfing Sirles: ‘Rodoreda també era una punk’

  • Entrevista amb el grup barceloní, que publica el primer disc, 'LP'

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
03.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘De l’esperit punk, ens agrada el ‘do it yourself’ i els directes, que ens serveixen per descontrolar-nos’, diu a VilaWeb Martí Sales, escriptor i cantant dels Surfing Sirles, que acaben de publicar el seu primer disc, ‘LP’ (Bankrobber, 2010). Amb rock de garatge la banda tant canta que desitja ‘trencar totes les coses’ com ret homenatge a la ‘Fageda’ de Maragall o a Mercè Rodoreda. Són uns punks intel·lectuals. I Sales replica que Rodoreda també ho era, punk: ‘Si llegeixes ‘La mort i la primavera’ o ‘Quanta quanta guerra’ o mires cap entrevista, te n’adones’.

En l’entrevista amb VilaWeb TV, defensen el punk constructiu contra la destrucció que pregonaven grups com Sid Vicious. També parlen dels ‘ionquis’ de Can Tunis, a qui dediquen la cançó ‘Han atropellat el gat’, triada com a primer senzill (videoclip). Ens expliquen el perquè d’una portada de disc que que sembla que plagiï el ‘Goo’ dels Sonic Youth: ‘Volíem riure’ns del rock alternatiu pretensiós dels anys noranta.’ I per acabar de burlar-se’n acompanyen la il·lustració amb un acudit de Barragán (‘El molt carallot em va dir: “Si arribo a saber que eres verge aguanto més”, i jo li vaig respondre: “Si sé que aguantes més, em trec els `panties´, imbècil”‘).

Martí Sales, més que músic o actor, és escriptor. Una faceta que també trobem en aquest disc, no solament per les referències literàries que hi ha en algunes cançons sinó també pel text que acompanya el llibret del disc. Una crònica, un autèntic relat literari, sobre la història dels Surfing Sirles, actualment format per Martí Sales (veu i guitarra), Guillem Caballero (teclat i veus), Uri Caballero (guitarra) i Xavi Garcia (bateria). I és que, encara que ‘LP’ sigui el seu primer disc, el grup ja fa uns quants anys que assaja i concerteja.

‘LP’, doncs, és una mostra de tots aquests anys ‘fent el trinxa per les places’ i ‘passejant amb els ‘walkman’ incrustats a les orelles’, com escriu Sales. O com explica Guillem Caballero a l’entrevista, ‘tothom té influències i qui digui la contrària, menteix’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any