Noranta minuts i dos gols separen el Barça de la final de Madrid

  • L'afecció blau-grana s’aboca a la xarxa amb la campanya 'Hi deixarem la pell' · La tornada de la semifinal s'ha convertit en el partit més decisiu de la temporada del Barça

VilaWeb
Martí Crespo
28.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barça i Inter de Milà (20.45, TV3) tenen noranta minuts per a guanyar el pas a la final de la Lliga de Campions. El resultat de l’anada (3-1) obliga els blau-grana a fer un partit rodó, si volen capgirar la situació. El partit ha motivat una enorme mobilització dels seguidors barcelonistes a la xarxa, que avui maldarà per somoure les grades del Camp Nou. Guardiola va revelar ahir el secret de l’èxit: ‘Únicament guanyarem, si som nosaltres’. Vegeu en aquest Bon Cop de Cap les remuntades històriques del Barça.

El caliu que el FC Barcelona demana per al partit decisiu de la Champions amb l’Inter no para d’estendre’s. De grups de Facebook dedicats a la tornada de la semifinal, alguns amb milers de seguidors, ja n’hi ha a desenes. És el cas de Jo crec en la remuntada, hi deixarem la pell, impulsat pel club mateix, amb més de trenta mil seguidors de tots els racons del planeta i amb centenars de missatges al mur. A banda, un grup de barcelonistes ha activat a corre-cuita la pàgina Remuntada.cat (amb reflex a Facebook), que té oberta a la portada una finestra amb totes les piulades de Twitter que es publiquen amb les etiquetes #remuntada, #nitmagica, #passarem i #frac1.

L’enorme mobilització dels seguidors barcelonistes es nota especialment a la xarxa social Facebook, on proliferen els grups amb tota mena de propostes relacionades amb la semifinal: hi ha els qui volen aplegar deu mil barcelonistes contra l’entrenador de l’Inter, José Mourinho; hi ha els qui volen que els socis llueixin la samarreta i els colors blau-grana, i hi ha els qui demanen a l’entrenador del Barça, Pep Guardiola, que motivi els jugadors amb aquesta arenga que el periodista de RAC1, Joan Maria Pou, va dedicar a l’equip després de la derrota a Milà, en el partit d’anada.

Des de dins del club s’ha impulsat aquest vídeo, vist per més de seixanta mil internautes, que apel·la a l’esforç de l’equip i al suport de l’afecció per remuntar el 3 a 1. L’element central del vídeo és el gol d’Iniesta a la semifinal de l’any passat contra el Chelsea a Stanford Bridge, que va permetre al Barça de passar a la final de Roma.

Més enllà de la ‘remuntada 2.0′, l’ambient que necessita l’equip de Pep Guardiola per a passar a la final del Santiago Bernabeu de Madrid també s’aconseguirà fora de la xarxa de xarxes. Per avui a les sis de la tarda els principals grups d’animadors del Barça han convocat una Caravana dels Herois que ha d’acompanyar l’autocar blau-grana des de l’hotel de concentració, la Florida, fins a l’estadi. I tres quarts d’hora abans del partit, a les vuit, el club demana que l’estadi ja sigui ple, per donar suport als homes de Guardiola en l’escalfament i per a demostrar a l’Inter que el públic també està disposat a jugar i a pressionar durant els noranta minuts de joc. Els afeccionats, a més, han rebut aquests dies la consigna de vestir-se amb samarretes, bufandes, gorres i banderes blau-grana. L’animació prèvia del partit es tancarà amb un immens mosaic de noranta mil cartolines, que dibuixarà una bufanda gegantina a la grada.

En cas de passar l’eliminatòria, el Barça es trobarà a la final del Bernabeu el Bayern de Munic, que ahir va eliminar l’Olympique de Lió.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any