Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  27.03.2010  00:13

Les pintures de la Casa Satonja de l'Olleria recuperaran la seua esplendor

L'Ajuntament hi destinarà una partida del Pla per a l'Ocupació i la Sostenibilitat

Men?ame
 

Les pintures murals de la sala noble i l'escala de la Casa Santonja de l'Olleria es rehabilitaran durant els mesos vinents, d'acord a les directrius del projecte redactat per l’Institut Valencià de Restauració, amb fons del Pla per a l'Ocupació i la Sostenibilitat del govern espanyol. El pressupost dels treballs és de vora 180.000 euros.

La regidora de Patrimoni, Àgueda Micó, assegura que la intervenció permetrà frenar la degradació de les pintures, molt afectades per les filtracions d'aigua causades pel mal estat de la coberta, segons ha assenyalat Aurora Rubio, tècnica autora del projecte de recuperació dels murals.
El projecte a realitzar inclou actuacions sobre les pintures murals i sobre fusta que hi ha en la sala noble de l'edifici i sobre el mural de l'escala, que també presenta problemes estructurals. Els treballs integraran el restabliment dels volums originals de la paret, la consolidació de l'estructura i de la pintura, la neteja de la superfície pictòrica, la reposició cromàtica i la protecció final.
A banda d'aquesta actuació, l'ajuntament té prevista la instal·lació d'un ascensor, que permetrà fer accessible l'edifici, i l'habilitació d'uns lavabos. Aquest projecte, paral·lel al de les pintures, té un pressupost de 90.000.