Carretero: ‘Esperarem que Laporta decideixi, nosaltres hi som per ajudar’

  • Entrevista amb el president de Reagrupament, que ahir va rebre el suport del 90% dels assistents a la segona assemblea nacional · Laporta hi va participar advocant per la fundació d'un partit pro independència · Us n'oferim el discurs íntegre en vídeo

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La possibilitat que Joan Laporta es presenti a les eleccions al costat de Joan Carretero sembla cada vegada més a prop, després de la segona assemblea nacional de Reagrupament, que es va fer ahir. Va ser justament el president del Barça qui va pronunciar el discurs d’obertura de l’assemblea (vídeo íntegre) i va preconitzar la fundació d’un nou partit (declaracions), per més que no va aclarir el seu futur. Carretero, tal com explica en aquesta entrevista, diu que esperarà la seva decisió.

Carretero diu que celebraria molt que Laporta volgués presidir una candidatura independentista a les pròximes eleccions, i que Reagrupament ha de ser de sostenir aquesta candidatura: ‘Esperarem que ell decideixi; nosaltres hi som per ajudar.’

Laporta va dir que calia un nou partit polític, va demanar unitat a tots els independentistes i va manifestar: ‘Segur que trobarem les persones per a presidir aquesta candidatura.’

Carretero: ‘Si no plegava la minoria, plegava la majoria’

L’assemblea va servir també per consolidar la direcció de Carretero dintre Reagrupament: el 90% dels assistents va donar-li suport perquè continués capdavantejant la iniciativa, va aprovar la nova junta i va abonar primer document programàtic de l’associació (‘Organitzant el nostre futur lliure‘). Carretero, de fet, va centrar l’informe de gestió en dos grans punts: la confecció de llistes electorals amb vista a les eleccions i el debat intern, marcat per la crisi de la junta, que  es van tancar amb les dimissions d’Emili Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad.

Sobre aquesta qüestió, Carretero va ser especialment dur. Va dir que la junta anterior no funcionava i que per això n’havia sortit: ‘Si no plegava la minoria, plegava la majoria.’ I va afegir: ‘Els nostres enemics interns han de saber que jo no hi pactaré mai. (…) Si em voleu al davant de les llistes, hi vull gent de confiança.’ Per Carretero, ‘tota la merda ha sortit de dins de l’organització’. També va agrair la tasca d’una persona de la junta que va dimitir, en gran mesura, per les desqualificacions internes, Sandra Lomas.

A l’assemblea, que va aplegar prop de 1.400 assistents, hi van ser presents personalitats com l’ex-president del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera; el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el sociòleg Salvador Cardús i l’historiador Joan B Culla, entre més.

Les llistes, al juny

Respecte de les llistes, Joan Carretero va dir que Reagrupament havia de continuar lluitant perquè hi hagués una candidatura a les eleccions del parlament, amb gent associada o no. En una nova assemblea, que es farà al juny, Carretero proposarà les llistes a què donarà suport Reagrupament, i que s’hauran de votar per circumscripcions.

Com en la primera assemblea, Reagrupament ha publicat els documents a la seva web amb accés obert: l’acta de la primera assemblea, el document programàtic, el reglament de l’associació, el de funcionament de la segona assemblea i els estatuts, i els resultats finals de les votacions a la junta directiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any