Salsa de calçots o salbitxada

  • Segons el gastrònom Jaume Fàbrega · Envieu a redaccio@vilaweb.cat receptes per cuinar els calçots

Redacció

10.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients

2 o 3 pebrots de romesco

1 o 2 tomàquets

1 grapat d’ametlles torrades (100 g)

1 raig d ‘oli

1 raig de vinagre

sal

Elaboració

Poseu els pebrots de romesco en remull en aigua tèbia durant dues hores. Escaliveu 2 tomàquets a la flama del foc.Escaliveu els alls a les brases. Piqueu en el morter, per aquest ordre,  els grans d’all pelats  les ametlles torrades i la carn de les  nyores que teniu en remull.Tot seguit aneu-hi afegint una part de vinagre, mitja tasseta, aproximadament i tres part d’oli, dues tassetes, aproximadament. S’hi va afegint poc a poc, sense parar de remenar amb la mà de morter.Proveu el punt de sal i hi afegiu pebre si ho voleu coent.

Recomanem