Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  03.03.2010  06:00

Camí del mig milió de signatures per TV3 al País Valencià

Seria la primera vegada que una ILP n'aconseguiria tantes al nostre país

Men?ame
 

Aconseguir mig milió de signatures perquè el parlament espanyol hagi de debatre una llei que asseguri que TV3 es pugui veure legalment i sense noses a tot el País Valencià: aquest és el propòsit de la iniciativa legislativa Popular (ILP) Televisió sense fronteres, per TV3 al País Valencià, que ja ha aplegat més de 400.000 signatures. Actualment hi ha tres repetidors tancats i multes que pugen a 800.000 euros contra Acció Cultural del País Valencià, que és qui els gestiona (vídeo).

Encara resten tres mesos perquè s'acabi la campanya i el Principat de Catalunya és el territori on faltaria recollir-ne més. La legislació espanyola dicta que és necessari  mig milió de signatures per entrar un projecte de llei al parlament espanyol, que es veuria forçat a debatre el projecte i votar-lo, però no a aprovar-lo. 'No estarian obligats a aprovar-lo, però el PSOE necessita d'acords, el Partit Popular de Catalunya ho mira amb bons ulls i el Parlament de Catalunya i diversos ajuntaments valencians s'hi han sumat. Mai com ara la oportunitat és tant a tocar' afirma Toni Gisbert des d'ACPV.

Els ex-presidents de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall i Jordi Pujol i l'ex-president del Parlament espanyol Fèlix Pons han ajudat a redactar el projecte de llei per garantir-ne la base jurídica. Personalitats com els pintors Miquel Barceló i Antoni Tàpies i el cantant d'òpera Josep Carreras han signat el document.

Qualsevol persona interessada a signar la ILP o a recollir signatures només cal que s'adreçi a la pàgina web de la campanya.