Un any sense Pepe Rubianes

VilaWeb
Redacció
01.03.2010 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’1 de març de 2009 es va morir l’actor i director teatral Pepe Rubianes d’un càncer de pulmó. Tenia seixanta-un any i havia fet una carrera artística a base de mim, de monòlegs i de comèdia, amb molt d’humor i una xerrameca incontenible, amb la conseqüència d’algun entrebanc judicial.

Al cap d’un any d’haver-se mort alguns dels mitjans en què va col·laborar li reten homenatge. Divendres, TV3 li va dedicar el programa de tarda Divendres, amb  Andreu Buenafuente i Albert Om. I avui al matí, Catalunya Ràdio li ha dedicat El matí, amb un programa especial en directe des de la Sala 1 del Teatre Capitol de Barcelona, que des d’avui ha passat a anomenar-se Sala Pepe Rubianes. Hi han convidat alguns amics seus: Lucila Aguilera, M. José Balañá, Andreu Buenafuente, Joan Lluís Bozzo, Toni Coll, Cristina Dilla, Carles Flavià, Joan Gràcia, Xavier Graset, el pare Manel, Pep Molina, Albert Om, Xavier Sardà, Joan Manuel Serrat, Toni Soler…

Coincidint amb aquest primer aniversari a Now Books, de l’editorial Ara Llibres, s’hi publicarà el 25 de març ‘Poemas africanos‘, els poemes que l’actor va escriure durant els viatges per l’Àfrica: una seixantena de poesies que va redactar en els tres grans viatges que va fer a Etiòpia i Kenya durant els anys 2006 i 2007. Segons l’editorial, és un material inèdit que Rubianes va deixar preparat perquè es publiqués, ‘testimoni d’una època cabdal de la seva vida, d’un viatge al fons més íntim de la seva ànima’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any