Emotiva retrobada de Raimon amb València

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2010 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantant Raimon va oferir ahir al vespre al Teatre Olympia de València el primer concert en una sala de la ciutat en gairebé una dècada. Al llarg poc més de dues hores va repassar bona part dels temes emblemàtics com ‘Al vent’, ‘Veles e vents’, ‘Jo vinc d’un silenci’ i ‘Diguem no’, i va avançar algunes cançons que formaran part del seu nou disc. Raimon va recordar Salvador Espriu en el 25è aniversari de la mort i es va confessar ‘nerviós’ al començament del recital. El cantant va reconèixer que Xàtiva i València són els llocs del món que més l’imposen a l’hora de pujar a l’escenari i va acabar el recital cantant ‘Al Vent’ amb el públic dret.

Raimon es va retrobar amb el públic de la ciutat de València en un concert que va començar interpretant ‘Entre la nota i el so’, un tema inclòs al disc homònim de 1984. Durant la primera part del concert, que va durar aproximadament una hora, va interpretar temes com ‘T’he conegut sempre igual’, l’emblemàtic ‘T’adones, amic’ i algunes adaptacions de poemes dels valencians Joan Roís de Corella i Joan Timoneda. En aquest primer acte, Raimon va presentar un nou tema ‘acabat de fer’ que s’anomena ‘Cançó d’un cor que crema’, i abans de la pausa encara va interpretar la molt ben rebuda ‘Al meu país la pluja’ i va recordar Salvador Espriu amb motiu del 25è aniversari de la mort. D’un dels grans poetes en llengua catalana, com el va definir, Raimon va confessar que havia tingut ‘la gran sort de ser amic seu’ i d’haver-li musicat una vintena de poemes.

Després d’una petita aturada d’un quart d’hora i a la segona meitat del concert, es va poder veure un Raimon ja molt més distès i atacant bona part del més reconegut del seu repertori. Van sonar ‘Oh, desig de cançons’, ‘La mar respira calma’, ‘L’única seguretat’ i les emotives ‘La nit’ i ‘Com un puny’. En aquest tram del recital va presentar noves cançons, una de dedicada a la guerra del Golf, ‘Bagdad, gener 91’, i una altra de dedicada a la ciutat on actuava ahir, ‘He passejat sol per València’, tema en el qual recorda els seus anys d’aprenentatge, ‘de bones amistats’, de joventut universitària i ‘on vaig veure per primera vegada el mar’. Raimon també va interpretar la cançó que donarà títol al seu nou disc, ‘Punxa de temps’.

El tram final del concert a l’Olympia va estar marcat per temes emblemàtics com ‘Treballaré el teu cos’, ‘Jo vinc d’un silenci’, ‘He mirat aquesta terra’, ‘Andreu, amic’ (dedicada a l’escultor Andreu Alfaro), ‘Veles e vents’ i ‘Diguem no’, amb un Raimon emocionat. El recital es va tancar amb la interpretació de ‘Al Vent’, tema que va desencadenar l’emoció en un públic dret.

Feia una dècada que Raimon no actuava en cap teatre de la ciutat de València, la darrera al Teatre Principal, de titularitat pública. L’últim recital a la ciutat va ser l’any passat a la Universitat Politècnica de València, on el cantant va ironitzar amb aquest fet dient que estava ‘content d’actuar prop de València’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any