Arriben les primeres accions davant les sales de cinema que van tancar

  • Desenes de convocats demanen el full de reclamacions al cinema Comèdia perquè no ofereix cap film en català

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de convocats van reclamar ahir el full de reclamacions al cinema Comèdia de Barcelona perquè no ofereix films en la nostra llengua (vídeo). El cinema Comèdia és una de les sales que van secundar el tancament patronal de dilluns contra la llei que ha de fer possible que hi hagi films en la nostra llengua. La convocatòria es va llançar des del facebook i el promotor, Xavier Borràs (bloc), anima tothom a fer igual.

Els convocats van fer cua enmig dels espectadors i al moment d’arribar a la finestreta van demanar que volien veure una film en català. Com que no se n’hi oferia cap, van reclamar el full de reclamacions, i el van obtenir. Ara els faran arribar a la Generalitat. ‘No tenim res contra el cinema Comèdia més que contra els altres. Hem començat aquí perquè és un cinema cèntric. Ara demanem que la resta de ciutadans faci igual’ va explicar el promotor de la iniciativa, Xavier Borràs.

L’acció és conseqüència del tancament patronal de dilluns, quan una mica menys de la meitat de les sales del país van tancar, secundades pels sindicats CC OO i CGT, en protesta contra la llei del cinema, que vol assegurar que la meitat de les còpies dels films que arriben a les sales es doblin al català. Actualment tot el cinema es dobla únicament en espanyol, amb alguna raríssima excepció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any