El ministre de Cultura francès inaugura l’Expolangues

  • És la fira de llengües més important del món · Enguany és dedicada al català

VilaWeb
Redacció
04.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de cultura francès, Frédéric Mitterrand, va inaugurar ahir a París l’Expolangues 2010, la fira més important del món sobre llengües, que enguany té de convidada d’honor la llengua catalana. En l’acte d’inauguració, presidit per la Fundació Ramon Llull (integrada pel govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya, el govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes, i la Junta municipal de l’Alguer), hi van participar autoritats de de tot el territori lingüístic. Vegeu aquest vídeo de l’acte d’inauguració i de les parades de la fira, en què participen un centenar llarg d’expositors.

El programa de la llengua catalana presenta experiències i projectes de tots els territoris lingüístics. Coincidint amb Expolangues, els membres de la Fundació Ramon Llull han signat un document, titulat també ‘El català, llengua de 10 milions d’europeus’, reivindicant que ‘el català adquireixi el rang de plena oficialitat lingüística en el marc europeu'(manifest, al qual us podeu adherir).

Durant la primera jornada, dedicada als professionals, força gent es van acostar a la parada central, de la llengua catalana, convidada d’honor. La majoria eren professors interessats per mètodes d’aprenentatge del català o pels cursos universitaris de llengua. N’hi hagué que ho van aprofitar per informar-se dels principals reclams turístics de Catalunya.

‘És el dia dedicat als professionals i allò que més demanen són eines per a aprendre el català, bé perquè els interessa copsar idees i adaptar-les a les classes d’idiomes, bé perquè volen aprendre el català’, va explicar un dels encarregats d’atendre als visitants de la parada de la llengua catalana.

En aquest espai hi ha, a més a més, una sala de conferències, on s’ofereixen cursos ràpids per a ensenyar els sistemes interactius d’aprendre el català a través de webs com Parla.cat. I informació sobre webs interessants per a filòlegs, com el Termcat.cat.

Els visitants demanen, també, informació sobre llocs per a estudiar-hi el català, sigui dels Països Catalans o de fora. Concretament, a la capital francesa es pot aprendre a quatre universitats: Sorbonne Nouvelle-Paris III, Sobonne-Paris IV, Paris VIII-Vincennes-Saint-Denis i Paris X-Nanterre; i a França hi ha uns 2.000 alumnes de català.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any