Notícies

Dimarts  02.02.2010  22:23

Els desallotjats de la Rimaia ocupen un altre edifici a la Gran Via

Uns quatre-cents manifestants s'han concentratavui al barri de Sant Antoni en protesta contra el desallotjament d'aquest matí · L'edifici del carrer de Casanova era habitatge, centre social i biblioteca

Men?ame
 

Uns quatre-cents manifestants han marxat avui aquest vespre pels carrers del barri de Sant Antoni de Barcelona en protesta contra el desallotjament del centre social la Rimaia que s'ha fet aquest matí (vídeo). La manifestació, escortada per nombroses dotacions dels mossos d'esquadra i de la guàrdia urbana, ha acabat a la cruïlla entre Gran Via i Carrer Casanova, on els manifestants han entrat en un altre edifici (Gran Via, 550), que han ocupat i han proclamat nova seu de la Rimaia.

L'edifici antic de la Rimaia, ara precintat (Casanova, 17), de cinc plantes, era habitatge, centre social, biblioteca i seu d'una universitat lliure, i es va ocupar el juny passat coincidint amb les tancades estudiantils a les universitats contra el pla Bolonya. S'hi feien cursos i tallers, s'hi organitzaven projeccions de cine, hi havia espai per a exposicions i teteria, i s'hi havia establert una 'biblioteca espontània' per pal·liar la manca d'aquesta mena d'equipaments al barri. També hi havia un laboratori d'informàtica i centre telemàtic.