Notícies

Dilluns  25.01.2010  15:01

La nova coalició valencianista cerca articular el tercer espai polític

Segurament s'anomenarà Compromís, tot i que encara s'ha de decidir

Men?ame
 

El Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i els Verds-Esquerra Ecologista han presentat la coalició electoral amb què aniran a les eleccions de 2011 a les corts. i que, amb tota probabilitat, s'anomenarà Compromís, com la que presentaren als anteriors comicis. Tot i així, el nom no es decidirà fins a la propera reunió de la direcció. El secretari general del Bloc, Enric Morera, Morera ha destacat que la coalició sorgia d'un grup parlamentari 'actiu, amb ambició i potent, i d'una base municipal molt sòlida', i ha afirmat que el grup continuava obert a noves incorporacions de persones, partits i associacions.

Morera ha definit el pacte com a 'l'articulació d'un tercer espai' que ha de ser 'clau' per a propiciar un canvi al País Valencià. Per la seva banda, la portaveu d'Iniciativa, Mònica Oltra, ha remarcat que el pacte es plantejava com una 'tanca contra el bipartidisme i contra la dreta', i Carles Arnal ha explicat que les tres forces es complementaven perquè totes volen 'un altre País Valencià'. 

I és que la voluntat d'aquesta coalició valencianista és d'articular el malestar social i cívic pels casos de corrupció que han esquitxat d'alguna manera el PP i el govern valencià mateix i presentar-se com una alternativa 'a la manca d'oposició d'un PSOE cada volta menys valencianista'. Per això, 'la intenció és de sumar formacions polítiques independents, ecologistes i d'esquerres, irritades pel desgovern valencià i espanyol i que volen proposar una iniciativa coherent i seriosa per al País Valencià', declaren els impulsors de la coalició.

Segons l'acord, Morera serà el cap de llista de València. Oltra, d'Iniciativa, serà el número dos de València, Josep Maria Pañella, del Bloc, presidirà la llista de Castelló i la diputada d'Iniciativa, Mireia Mollà, obrirà la d'Alacant. La decisió de designar Morera cap de llista per València va implicar també que Iniciativa li cedís el càrrec de síndic del grup de Compromís a les corts, en lloc de Mònica Oltra.