Notícies

Dimecres  13.01.2010  06:00

Euskal Herria recollirà signatures per TV3 al País Valencià i ETB a Navarra

Ahir es va fer pública la implicació d'entitats i institucions basques i navarreses en la campanya endegada per Acció Cultural del País Valencià

Men?ame
 

Les associacions Eusko Ikaskuntza, Euskaltzaindia, Kontseilua i Acció Cultural del País Valencià van fer pública ahir, en una conferència de premsa conjunta tinguda a Pamplona, la decisió d'impulsar la recollida de signatures en favor de la Iniciativa Legislativa Popular en vist de la desaparició de Navarra d'Euskal Telebista. L'apagada analògica, que ja ha començat, culminarà segurament a l'abril, i com que  ETB no s'hi emetrà via TDT, a partir de maig no es podrà veure a Navarra.

Jose Mari Velez de Mendizabal, d'Eusko Ikaskuntza, va manifestar que la institució daria suport a la iniciativa i va cridar la societat navarresa i basca a participar en la campanya de recollida de signatures. També va dir que en farien arribar plecs a tots els associats. I Andres Iñigo, representant d'Euskaltzaindia, va reiterar el suport de la Reial Acadèmia de la Llengua Basca. Seguidament, Xabier Mendiguren, president de Kontseilua, va exposar que la quarantena d'entitats i associacions que formen part d'aquesta federació d'associacions participarien en la recollida de signatures i que es posarien en contacte amb els partits i sindicats de Navarra i del País Basc per aconseguir que s'adhereixin a la campanya i hi participin.

Finament, Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País València, va informar de la situació actual de la campanya i que ja s'han aconseguit més de tres-centes mil signatures. Va agrair a associacions i institucions basques i navarreses el suport a la campanya, cosa que farà possible d'arribar a les cinc-centes mil signatures necessàries.