Notícies

Dilluns  28.12.2009  15:00

Es mor l'actor i cantant Joan Monleón

Va liderar el grup 'Els Pavesos' i posteriorment va ser una de les primeres cares populars de Canal 9

Men?ame
 

Joan Monleón ha mort aquest matí a l'hospital 9 d'Octubre de València, on era ingressat després d'haver patit els darrers mesos insuficiències respiratòries i cardíaques.

Joan Monleón va liderar als anys seixanta el grup 'Els Pavesos', una de les propostes més renovadors de la música popular valenciana. 'Els Pavesos' van saber assumir la tradició fallera valenciana i unir-la als moviments  de renovació democràtica del país amb un repertori que combinava els temes més populars amb celebrades picades d'ullet sociològiques. Anys després en l'inici de Canal 9 com a televisió Monleón n'esdevingué una de les cares més popular gràcies a 'El Show de Monleón', on una celebrada paella feia de ruleta de la sort.

L'any 2008, el Festival de cinema valencià, L'Inquiet, de Picassent li va retre un homenatge com un dels primers actors a fer cinema en català durant la transició i una de les persones més importants per a la recuperació cultural del País Valencià, a través de la música i l'humor.

Moleón també va participar en una vintena de films, amb realitzadors com ara Carles Mira, Escrivá, Luis García Berlanga, Colomo, Ventura Pons o Canet. Tenia 73 anys d'edat.