Les caixes Penedès i Laietana suspenen temporalment la fusió

  • Volen guanyar temps i obtenir més informació, amb l'esperança d'asseure's una altra vegada a la taula de negociacions

VilaWeb
Redacció
20.12.2009 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les caixes Penedès i Laietana han suspès temporalment les negociacions per a fondre’s en una sola entitat. El procés de fusió s’ha paralitzat per ‘guanyar temps i obtenir més informació amb l’esperança d’asseure’s una altra vegada a la taula de negociacions i parlar-ne més endavant’. Per això, dimarts no es reunirà el consell d’administració de cada entitat, com s’havia previst, per fixar la quantitat a sol·licitar al Fons de Restructuració d’Ordenació Bancària (FROB). La suspensió de les negociacions arriba quan fa gairebé un mes que aquestes dues caixes va començar el procés de fusió.

Perquè es poguessin reunir els consells administració havia d’haver-hi enllestits la documentació administrativa, l’acord laboral que Caixa Penedès preveia de tancar dilluns, dia 21, amb els treballadors, i la negociació entre totes dues entitats. Ha estat aquest tercer factor que ha obligat a suspendre el procés.

Amb la fusió d’aquestes dues entitats, la nova caixa tindria uns recursos propis superiors als 3.000 MEUR, gestionaria un volum d’actius superior als 32.000 MEUR i prestaria servei a un milió i mig de clients. Seria la tercera fusió de caixes que es duria a terme a Catalunya aquest 2009, després de la de les caixes de Sabadell amb Terrassa, Manlleu i Girona; i de la de Catalunya amb Manresa i Tarragona.

Retallada d’un 15% de les plantilles

La fusió d’aquestes dues caixes preveia que s’hauria de reduir un 15% de la plantilla de totes dues entitats. En la majoria de casos, segons les entitats concernides, haurien estat pre-jubilacions.

 

El procés de negociació per a fusionar-se fou acordat el 25 de novembre proppassat pels consells d’administració de les caixes Laietana i Penedès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any