La Plataforma pel Dret de Decidir demanda una refundació de la coordinadora nacional de consultes

  • Volen que els que han donat la cara fins ara passin a un segon terme per donar pas a organitzadors de les comissions locals

VilaWeb
Redacció
18.12.2009 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha  demanat una refundació de la coordinadora nacional de les consultes sobre la independència. La PDD integra sis dels dotze membres de la coordinadora nacional i, des d’aquesta posició de força, proposa que les persones que han sigut la cara visible de les consultes a nivell nacional passin a un segon terme i donin pas a persones que han estat coordinant les comissions locals de les consultes. Els portaveus de la plataforma diuen que hi ha hagut un excés de protagonisme per part d’alguns membres de la coordinadora. El president de l’entitat, Josep Cruanyes, la vice-presidenta, Carme Forcadell, i el vocal, Carles Riera, afirmen que ara cal més gent nova per assumir la responsabilitat de les onades de consultes del 2010. A més, han confirmat que s’ha descartat fer la consulta a Barcelona el 25 d’abril i que tot just en aquests moments es treballa per crear la comissió que se n’ocupi.

Aquesta proposta de la PDD coincideix amb un clam de canvi d’una bona part de coordinadores locals de les consultes, recollit en una carta oberta de Xavier Peguera, titulada ‘No malbarateu el somni’, publicada a VilaWeb dimecres. En aquesta carta, adreçada a Alfons López Tena, Carles Móra i Josep Manel Ximenis, Peguera reclamava la renúncia dels caps visibles actuals de la coordinadora nacional i d’Osona per cedir el pas a les comissions organitzadores dels pobles i ciutats que prepararan les consultes del febrer i de l’abril. Aquesta carta, que va córrer per la llista de correu de les comissions locals de les consultes, va obtenir l’adhesió d’una bona part d’aquestes comissions.

Tot amb tot, demà, en la reunió plenària de les comissions de les consultes sobre la independència, es parlarà del relleu de la cúpula actual per tal que cares fresques i renovades puguin preparar les del 2010.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any