02.12.2009 - 18:41
En aquesta última edició de la Guia Michelin, presentada dimecres dia 25 de novembre a Madrid, els restaurants Fonda Sala i Lluçanès conserven l’estrella Michelin que se’ls havia atorgat. Els restaurants de Catalunya sumen 60 estrelles a la nova Guia Michelin 2010 i n’obtenen 11 més respecte l’edició anterior.
El Lluçanès va aconseguir la primera estrella el 1992 de la mà de Toni Sala, segona generació de cuiners de la Fonda Sala d’Olost.
L’any 2000 qui va aconseguir l’estrella va ser Àngel Pascual del restaurant Lluçanès de Prats de Lluçanès i al 2007 es va traslladar a Barcelona, mantenint l’estrella i el nom del restaurant, situat al mercat de la Barceloneta..
Igualment, el restaurant els Casals, de la veïna localitat de Sagàs, al Berguedà, també manté l’estrella que li va ser atorgada l’any passat. Oriol Rovira és el cuiner de la casa.