Antich reconeix la inestabilitat del govern per les imputacions de consellers

  • Critica que el Bloc fixi una data per solucionar la situació

VilaWeb
Redacció
02.12.2009 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Govern balear, Francesc Antich, s’ha mostrat molest per les paraules d’ahir del dirigent del Bloc per Mallorca, Biel Barceló, que va dir que l’executiu no podia continuar ‘més enllà de Nadal amb dos alts càrrecs imputats’. ‘Tothom dóna dates límits i allò que caldria és treballar una mica més’, ha reblat avui. Tanmateix, ha reconegut que la situació actual no era bona i afectava ‘l’estabilitat d’algunes institucions’.

És per això que Antich ha explicat que en aquests moments els tres socis de govern valoraven la situació i quines són les mesures adequades que cal prendre.

Biel Barceló va retreure ahir que el govern mantingués dos alts càrrecs que es troben imputats per casos de corrupció, en referència als consellers d’Unió Mallorquina Miquel Nadal i Miquel Àngel Grimalt, que hauran de declarar davant del jutge pel cas so n’Oms. ‘La situació no pot allargar-se gaire més’, va dir Barceló.

I és que la inestabilitat institucional a les Illes fa mesos que dura. A banda de la crisi causada per la dimissió en bloc dels consellers d’UM al Consell de Mallorca, que finalment van fer-se enrere per tal de no trencar el pacte al govern, la inestabilitat ve donada per les imputacions de dirigents d’UM, soci de govern, en casos de corrupció; les últimes, per una peça del cas so n’Oms, afecten la presidenta del parlament, el president d’UM, l’ex-president d’UM i conseller Miquel Nadal i un altre conseller d’Um, Miquel Àngel Grimalt.

Per la seva banda, el president del PP balear, José Ramón Bauzà, ha anunciat que donaria suport al president Antich davant la crisi política i institucional si trencava el Pacte de Govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any