Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.11.2009  00:00

Philippe Grandjean: 'Al menjar, a l'aigua i a l'aire hi ha agents químics que poden danyar el nostre cervell'

El professor adjunt de Salut Ambiental de la Harvard School of Public Health de Massachussets parla amb VilaWeb sobre els afectes de la contaminació química en les persones.

Men?ame
 

'Els químics industrials han envaït tots els àmbits que ens envolten: l'aigua, l'aire i els aliments, i han entrat als nostres cossos', ha dit a VilaWeb Philippe Grandjean, professor adjunt de Salut Ambiental de la Harvard School of Public Health de Massachussets. Grandjean va afegir que els agents químics poden danyar el nostre cervell. Concretament provoquen pèrdua de memòria, d'atenció, de concentració i més somnolència. Podeu escoltar a Philippe Grandjean en aquesta entrevista en vídeo en la qual parla sobre els efectes de la contaminació química en les persones.

L'expert va participar en la conferència 'Trastorns del desenvolupament neurològic i la contaminació química: la pandèmia encoberta' que es va fer ahir a Barcelona, juntament amb Jordi Sunyer, director científic del projecte INMA. Sunyer va donar detalls sobre la iniciativa que lidera i va explicar que estan fent un estudi a Flix, Sabadell, Menorca i València sobre els efectes de la contaminació química en les persones. La xerrada organitzada per la Fundació Roger Torné i pel CIBERESP, s'emmarca en l'acord de col·laboració entre aquestes dues entitats per a la realització d'activitats de recerca, divulgació i formació de l'acció estratègica INMA (Infància i Medi Ambient).

Grandjean, va explicar que els consumidors poden actuar davant la presència d'agents químics: 'Comprar menjar biològic i exigir el dret a saber què porten els productes', és un dels exemples que va posar el professor adjunt de la Harvard School of Public Health de Massachussets. Grandjean va afegir que els ciutadans també poden exigir als polítics que prenguin decisions responsables pel que fa a la contaminació. 'D'aquesta manera estarem protegint el desenvolupament dels cervells del futur', va concloure.