Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.11.2009  06:00

Joan Herrera vol repetir el tripartit, diu en el primer discurs de candidat

El consell nacional d'ICV ha formalitzat la seva candidatura en substitució de Joan Saura

Men?ame
 

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera, ja és el candidat oficial de la formació ecosocialista després d'unes primàries sense cap altre candidat. L'actual diputat del congrés espanyol substitueix el conseller Joan Saura com a cap de la llista que ICV presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya. El procés d'elecció del candidat va començar a principi d'octubre i es tanca amb el consell nacional d'avui.

En el consell nacional ecosocialista, celebrat aquest matí a Barcelona, Joan Saura ha demanat la paraula per fer una defensa sense fisures del nou candidat del partit. N'ha defensat l'experiència malgrat la joventut i l'ha anomenat com 'l'únic candidat del segle XXI'. Després del breu discurs del president del país ha pres la paraula el Joan Herrera mateix. El candidat d'ICV ha fet un reconeixement a la feina feta per Saura fins avui al capdavant del partit i com a candidat i líder. Ha defensat una herència remuntada fins als anys de l'antifranquisme. Herrera ha dit que 'en un context de crisi econòmica i de valors, la proposta més vigent és la nostra'. També ha dit que 'hem de posar l'economia al servei de la gent'. 'Una economia feta des de l'equitat i que respecti els drets de la dona', ha afegit.

Joan Herrera ha defensat la feina feta pel govern d'esquerres perquè 'ha estat una bona experiència'. Segons el candidat d'ICV, el tripartit és el govern que 'ha aparcat l'estratègia del peix al cove i ha evitat els grans transvasaments'. Ha acabat el seu discurs amb el lema 'equitat i ecologia'.

En el procés de primàries celebrat des de principi d'octubre, Herrera ha estat l'únic candidat que s'hi ha presentat. Ha aconseguit 1.852 vots a favor, el 97,42% dels vots emesos amb una participació del 35,6%. Només ha tingut nou vots contraris a la seva candidatura, i 40 vots en blanc. Herrera va presentar 620 avals per presentar-se a les primàries, que és una xifra molt superior als 50 necessaris.

Iniciativa per Catalunya consolida amb la nominació d'Herrera un procés de renovació generacional que s'ha produït paulatinament i sense friccions internes destacades. Joan Saura va comunicar el juliol d'enguany la decisió de no tornar a presentar-se al capdavant d'ICV a les eleccions al parlament català. Aquesta decisió va obrir l'oportunitat a un equip de joves que han pres posicions els últims anys dins del partit, com Dolors Camats, Raül Romeva, Laia Ortíz i Joan Herrera.

Herrera és el tercer candidat de la història d'ICV, i el més jove de tots, a les eleccions catalanes després de Rafael Ribó i Joan Saura. Actualment ICV compta amb 12 diputats al parlament aconseguits amb uns dos-cents vuitanta mil vots. Les darreres enquestes que s'han fet públiques donen a ICV entre 10 i 13 diputats.

Men?ame