La ILP ‘Televisió sense fronteres’ ja compta amb 170 mil signatures de suport

  • La Iniciativa Legislativa Popular impulsada per Acció Cultural necessita cinc-centes mil signatures per poder entrar al congrés espanyol

VilaWeb
Redacció
11.11.2009 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ja ha aconseguit reunir 170 mil signatures de suport a la ILP ‘Televisió sense fronteres‘ per assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació. La ILP necessita assolir les cinc-centes mil signatures per iniciar el tràmit parlamentari al congrés espanyol abans del 24 de març de 2010.Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, ha explicat que el ritme d’adhesions és molt positiu en aquestes primeres setmanes de campanya. Els promotors de la campanya valoren també els mil cinc-cents fedetaris acreditats fins ara, que són els responsables de recollir i donar fe de la veracitat de les signatures recollides. La campanya ha mobilitzat més de dues-centes persones que organitzen taules de recollida de suport a espais públics.

‘Ja hem superat la fase de buscar l’acord amb el govern del PP’

Gisbert ha dit que ja ‘no es pot esperar del govern valencià un acord ni una entesa quan s’ha demostrat que ja fa dos anys que no en tenen cap intenció’. Segons el coordinador d’ACPV, ‘tothom ja ha arribat a la conclusió que l’estratèga és aconseguir una llei d’àmbit estatal que reguli l’emissió televisiva’. En aquest sentit, Gisbert destaca que la ILP té el suport dels partits, els sindicats i les principals associacions i entitats cíviques del país.

Enllaços
Campanya ‘Televisió sense fronteres‘.
VilaWeb: Pujol, Maragall i Rigol reclamen que TV3 es vegi a tot el país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any