Notícies

Divendres  06.11.2009  13:16

El president Camps emplaça les caixes a posicionar-se sobre la fusió

Ho diu després de reunir-se amb els presidents de Bancaixa, la CAM i Caixa d'Ontinyent · Opina que la fusió és necessària i que s'ha de fer dins del País Valencià

Men?ame
 

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, s'ha reunit avui amb els presidents de les tres caixes valencianes (José Luis Olivas (Bancaixa), Modesto Crespo (CAM) i Rafel Soriano (Caixa d'Ontinyent)) per intentar impulsar el procés de fusió de les tres entitats. Camps s'ha limitat a traslladar als tres presidents la proposta del Consell i els ha emplaçat a començar les negociacions i a posicionar-se sobre si volen o no fusionar-se.

A la reunió, a la qual també hi ha assistit el vice-president econòmic Gerardo Camps, el president ha dit que 'el procés s'ha de limitar a entitats valencianes i a les fronteres del País Valencià'. Aquesta declaració té especialment relleu arran del malestar causat per l'anunci de Gerardo Camps, donant per feta la fusió, i incloent-hi Caja Murcia, una caixa que té un pes molt significatiu a l'assemblea de la CAM.

Camps ha volgut deixar clar que les tres entitats són 'institucions de primer nivell que no han de dependre absolutament de ningú' i ha demanat que 'obrin un període de reflexió'.

La reunió ha arribat en un context que fa que els plans previstos pel govern no siguin pas fàcils. Polítics i empresaris, sobretot a l'Alacantí, s'hi han mostrat molt reticents i a València el procés es viu amb certa indiferència. El president de la diputación d'Alacant, José Joaquín Ripoll, enfrontat amb Camps arran del cas Gürtel, s'ha oposat obertament a la fusió, a menys que la CAM n'obtingués un molt bon pacte.

A més, el Consell ha impulsat aquesta iniciativa jusatment ara, en ple procés electoral al si de les entitats (a Bancaixa, per exemple, avui s'acaba el termini per a presentar-hi candidatures).

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, no s'ha oposat a la fusió, però ha dit que no donarà suport a cap procés que 'no tingui un ampli consens social, i encara menys, que divideixi el territori'.