Sant Jaume de Frontanyà tindrà consulta sobre la independència

  • Tremp ha votat contra la moció de suport a una consulta · Vullvotar.cat continua sumant, ja són gairebé 11.000 adhesions

VilaWeb

La campanya Vullvotar.cat continua sumant adhesions cada dia que passa, i en aquests moments ja arriba gairebé a les onze mil. VilaWeb va llançar-la per donar suport a consultes populars com la d'Arenys de Munt. A la llista d'adherits, hi figuren polítics com Biel Barceló (PSM), Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV), Felip Puig (CiU) i Joan Carretero (Reagrupament); i escriptors com Montserrat Abelló, Toni Cucarella, Biel Mesquida i Isabel-Clara Simó. Si encara no us hi heu adherit, podeu fer-ho omplint aquest formulari, fent-hi constar el vostre nom (o inicials) i la vostra comarca.
Redacció
15.10.2009 - 16:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, ha donat suport a una consulta sobre la independència. La proposta, impulsada per la batllia, fou aprovada ahir per unanimitat. El batlle, Ramon Vilalta, d’ERC, es posarà ara en contacte amb Decidim.cat per trobar la manera de fer la consulta, com sigui que al poble no hi ha cap entitat ni individu que la pugui convocar. Tremp ha votat en contra de la moció de suport a la consulta.Ara, les consultes sobre la independència no s’estenen únicament pel nostre país, sinó també per Europa, sobretot arran d’una reunió tinguda la setmana passada a Viena. I és que, aprofitant la presència en aquella ciutat de representants de les comunitats catalanes d’Europa, dissabte s’hi va desenvolupar una jornada ‘inèdita’ sobre el paper de la comunitat catalana a l’exterior en el procés d’autodeterminació de Catalunya.

Els catalans a l’estranger no depenen ‘dels lligams de partit’

Segons que informa la comissió organitzadora Consulta 13-S, hi van assistir més de cinquanta participants d’Andorra, Alemanya, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, França, Islàndia, Luxemburg, el País Basc, els Països Baixos, Portugal i Suïssa. També hi va participar un grup de residents de Catalunya. Per tal d’obtenir informació de primera mà sobre la formalització de les consultes i sobre l’evolució del moviment concomitant, els convocants van convidar els impulsors de la consulta popular d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny.

El text de la convocatòria deia, entre més coses: ‘Potser en un futur no tan llunyà serà necessari que l’opinió pública europea ens entengui per integrar-nos.’ I també: ‘Els ciutadans que vivim i treballem al nostre país d’acollida respectiu, constituïm el ‘lobby’ real, el de la ciutadania que no depèn dels lligams de partit.’ En conseqüència, ‘Podem preparar el terreny de l’opinió pública de manera independent i explicar el cas català des d’una perspectiva catalana, realista, franca i oberta.’

Tremp vota contra la moció de suport a la consulta

L’Ajuntament de Tremp ha denegat avui durant el ple una moció presentada per Esquerra que proposava de donar suport a una consulta popular sobre la independència. Mentre que els dos regidors d’ERC i els quatre de CiU hi han votat a favor, els sis del PSC ho han fet en contra. En haver-hi un empat, s’ha fet una segona votació en la qual el vot de qualitat de l’alcalde, el socialista Víctor Orrit, ha fet que la moció no prosperés. Orrit ha dit que a l’ajuntament no havia de debatre’s qüestions que no eren ‘estrictament d’àmbit municipal’.

Enllaços
Pàgina web de l’Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà.
Pàgina web de l’Ajuntament de Tremp.
Vullvotar.cat continua sumant i ja arriba gairebé a les 11.000 adhesions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any