Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.10.2009  06:00

La detenció d'Otegi complica la nova estratègia de l'esquerra abertzale

Els detinguts representen el sector de Batasuna més partidari que ETA deixi la lluita armada

Men?ame
 

La policia espanyola va detenir ahir al vespre l'ex-portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, en una operació a Sant Sebastià, en un cop contra una suposada nova direcció de l'esquerra independentista basca. A més d'Otegi, va detenir Rufi Etxebarria, Rafa Díez, Arkaits Rodríguez i Sonia Jacinto. Alguns dels detinguts són, precisament, els defensors més clars d'una nova estratègia política de Batasuna, que propugna que ETA abandoni les armes.

Poc després de les eleccions del País Basc, Otegi va anunciar que l'esquerra independentista basca començaria una ronda de contactes amb forces polítiques, socials i sindicals per tal de definir 'una estratègia independentista eficaç'; també va reclamar un canvi polític i que totes les forces fessin un treball comú. La novetat d'aquesta estratègia és la 'constatació' que, en aquest moment, l'oposició a l'estat pot ser més eficaç per la via política que no pas per la via militar. Això té per conseqüència de demanar a ETA que aturi les seves activitats, sense que s'hagi d'interpretar com una rendició.