Jordi Pujol: ‘Si les coses es fan bé, l’independentisme agafarà molt de gruix’

  • L'ex-president va presentar ahir el segon volum de les seves memòries

VilaWeb
Redacció
08.10.2009 - 05:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Memòries (II): Temps de construir ‘ (1980-1993) (Ed. Proa) és el segon volum de les memòries de Jordi Pujol, que ahir es va presentar a l’Hotel Majèstic de Barcelona (vídeo). Durant la presentació Pujol va parlar de l’independentisme, que veu amb més gruix que mai; del cas Millet, que li causa dolor però que no es pot extrapolar a tot el país; i d’anècdotes dels seus darrers anys de govern, com quan es va començar a fer el túnel de Bracons.Els primers anys de govern

Al llibre Jordi Pujol recorda els seus primers anys de govern, des del 1980, quan, per sorpresa, va passar al davant dels socialistes, fins l’any 1993, just abans que Felipe González necessités el seu suport parlamentari. Pujol passa de puntetes sobre l’operació Reformista de Miquel Roca, que va provar, sense èxit, d’impulsar un partit d’àmbit espanyol; s’atura en el cas Banca Catalana, quan van intentar de tancar-lo a la presó, i del qual diu que hi pensarà mentre visqui.

En relació amb el 23-F, diu que poc temps abans del cop socialistes com Múgica havien demanat el seu suport per fer fora Adolfo Suárez del govern i implantar un govern presidit per un militar. Ell va negar-s’hi i, al cap de poc, va venir el cop; del rei, en destaca el paper que llavors va tenir, però també apunta que, segons algunes veus, no se sap del tot què va fer aquella nit.

Pujol, que es torna a declarar admirador de Castella, escriu que Espanya és una nació que no entén els catalans. Pujol ha escrit les memòries amb l’ajuda del periodista Manuel Cuyàs, del diari el Punt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any