Portabella anuncia que donarà suport a la llista més votada a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona

  • Diu que ho farà si la campanya es bipolaritza, 'com sembla que passarà' · Hereu diu que les eleccions 'encara són molt lluny' i Trias felicita Portabella

VilaWeb
Redacció
24.09.2009 - 11:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra a Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat avui que donarà suport a la llista més votada a les pròximes eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona, tant si és la del PSC com la de CiU, ‘si efectivament es bipolaritza la campanya, com sembla que passarà’. Portabella ha considerat que en cas de trobar-se en aquest escenari, ‘qui tingui més vots mereixerà ser el batlle’, i ha afegit: ‘amb el meu suport’. Portabella ha evitat de mencionar, això sí, el nom dels alcaldables.Portabella ha dit que ERC aspira a aconseguir ‘els millors resultats de la història’ i a que aquests resultats ‘siguin determinants a l’hora de decidir que hi hagi un batlle o un altre’. ‘Els resultats de les eleccions seran molt rellevants i ERC respectarà la voluntat que s’emeti a les urnes’, ha dit Portabella, que veu ‘difícil’ que hi hagi un govern ‘sense el suport dels republicans’.

Hereu: ‘Les eleccions encara són lluny’

Les reaccions no s’han fet esperar i tant Jordi Hereu com Xavier Trias, molt probablement els dos alcaldables per a les properes eleccions, s’han referit a les declaracions de Portabella. El batlle Hereu s’ha limitat a recordar que els comicis són ‘lluny’ i no ha volgut ‘entrar en aquest tipus d’especulacions’.

Trias: ‘Treballo per ser el més votat’

El president del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, per la seva banda, ha dit que ‘juga a guanyar’ i que ‘treballa’ per ser el candidat més votat. Trias ha celebrat el posicionament de Portabella i ha dit: ‘Crec que podem dir sense petulància que, si avui es produïssin les eleccions, guanyaríem’. ‘CiU tindrà el 2011 una ocasió única per guanyar a Barcelona’, ha reblat.

Esquerra va abandonar el govern tripartit del qual formava part a l’Ajuntament de Barcelona (amb PSC i ICV) el mes de maig del 2007, tres dies després de les eleccions municipals (vídeo de la conferència de premsa).

Enllaços
Web de la Federació d’Esquerra a Barcelona.
VilaWeb TV: Portabella analitza l’actualitat de Barcelona a la Tribuna Ateneu (conferència íntegra)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any