Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  23.09.2009  06:00

Un grup d'immigrants comença una caminada de 28 dies per contestar la llei d’estrangeria

Són més d'un centenar i volen anar de Terrassa a Madrid · Diuen que la reforma de la llei els priva de drets

Men?ame
 

Més de cent immigrats comencen una caminada de vint-i-vuit dies en 'defensa dels seus drets' i reprovació de la reforma de la llei d’estrangeria que proposa el govern espanyol. Surten avui de Terrassa per anar a Madrid. 'Volem obrir un debat democràtic en aquesta societat sobre la reforma de la llei d'estrangeria', ha dit a VilaWeb Hugo Colacho, president de la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès, que organitza la caminada.

La caminada començarà a les onze del matí amb la lectura d'un manifest; a les dues del migdia els caminaires arribaran a Sabadell i a les quatre seran a la plaça de Catalunya de Barcelona. Dissabte seran rebuts, en principi, al monestir de Montserrat.

Amb la reforma, la llei d'estrangeria obligarà els immigrants a cotitzar 180 dies a la seguretat social l'any abans de renovar el permís de residència i de feina. Colacho recorda que amb la crisi actual molts no han pogut treballar: 'Aquests mesos vinents molts immigrants ens trobarem sense papers, tot i que molts ja fa més de deu anys que som aquí.' També deplora que la reforma de la llei d'estrangeria no s'hagi consultat amb cap organisme relacionat amb la immigració.