Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  21.09.2009  10:14

Una cançó irònica sobre Elena de Borbón causa una gran polèmica a Menorca

Un dels intèrprets és el regidor d'Educació i Festes de Maó (PSM), que pateix durs atacs des dels sectors monàrquics

Men?ame
 

Joan Carles Villalonga, regidor d'Educació i Festes de l'Ajuntament de Maó pel PSM-Entesa Nacionalista de Menorca, ha estat objecte de crítiques els darrers dies. El motiu, cantar una cançó crítica amb Elena de Borbón amb el grup Sonadors de Son Camaró (vídeo). Villalonga és el cantant també de s'Albaida, un dels grups illencs més reeixits del moment que ha contribuït de valent, durant més d'una dècada, al reviscolament de la música popular.

El PSM ha restat importància a les crítiques que ha fet tant el PP menorquí com alguns mitjans de comunicació (dBalears, Última Hora, IB3, El Mundo, ABC, Tele 5), que acusen Villalonga d'haver blasfemat la casa reial espanyola. La formació recorda que hi ha moltes cançons populars amb lletres en què destaca l'ús de la paròdia i la ironia amb una finalitat crítica, especialment amb el poder. Pel PSIB, soci del PSM a l'Ajuntament de Maó, també ha restat importància als fets.

Una part de la societat menorquina crítica la 'caça de bruixes' que pateix Villalonga, que es reconeix com a independentista i antimonàrquic. Sense anar més lluny, el diari Última Hora, sense que hi hagi cap denúncia, s'ha apressat a publicar un article en què diu que Joan Carles Villalonga podria haver de pagar fins a vint mesos de multa, segons el Codi Penal espanyol.

El vídeo que ha obert la polèmica, que es pot veure al Youtube, es va enregistrar el març passat durant el Festival Menorca Jove, en què actuaren, entre més, els Sonadors de Son Camaró. La cançó és versió 'sui generis' de 'Cucurrucucú Paloma', obra de Tomás Méndez. En aquest bloc trobareu la lletra, de la qual n'hi ha dues versions: una d'original i una altra d'apta 'per a polítics amb responsabilitats de govern'.